חדשות המגזר

"את כמו בת אולפנא מתמרדת"

את הדברים אמרה שרה אליאש לעו"ד בתיה כהנא דרור במהלך פאנל מתמודדים שנערך אתמול. "דבריה של אליאש הם סכנה לדמוקרטיה הישראלית".

"את כמו בת אולפנא מתמרדת"

אמש (ראשון) ערך ארגון 'אמונת חכמים' פאנל בנושא 'דת ומדינה', בהשתתפות מתמודדים לרשימת הבית היהודי .

בין המשתתפים בפאנל: השר אורי אורבך, פרופ' אשר כהן, עו"ד בתיה כהנא-דרור, שרה אליאש, וסופי רון-מוריה. הפאנל הונחה בידי העיתונאי עדי ארבל.

משתתפי הפאנל עסקו בנושאים שונים הקשורים לצביון היהודי במדינה, לחקיקה בנושאים דתיים ועוד.

במהלך הפאנל, אמרה עו"ד בתיה כהנא-דרור כי "אסור לנו שהזהות שלנו תוגדר רק ע"י הדת. אם אנחנו לא רוצים מדינת כל אזרחיה צריך לייצר זהות יהודית שנשענת על המסורת לא על הרבנות. צריך לערוך רפורמות משמעותיות".

שרה אליאש הגיבה לדברים שאמרה כהנא-דרור. "במקומות שבהם יש פתרון דתי- צריך להקל", אמרה אליאש, "אבל לא להכל יהיו פתרונות. את קצת כמו אולפניסטית מתמרדת".

כהנא-דרור אמרה מאוחר יותר "לא רציתי להתקוטט איתה. שרה אליאש היא אישה יקרה, ואני לא מזלזלת בעשייה שלה, מהבחינה הזאת היא אשת מופת. אבל דבריה הם סכנה לדמוקרטיה הישראלית".

תגובות

5
5
אורח
29.12.14

אם אלו פני הבית היהודי, עדיף לא להצביע הם לא מפלגה דתית! חברי יש עתיד!

4
עוד לא מתה?
29.12.14

**מה *לא* סכנה לדמוקרטיה הישראלית??**

3
סתם אחת
30.12.14

מה הבעיה במשפט הזה? פוגע בדמוקרטיה? נו באמת... גם אני חושבת שדרור כהנא קיצונית מאד במלחמה שלה במוסדות הדת ובכלל, ובכל זאת זכותה להביע את דעותיה בגלוי ובלי כל פחד אבל מה לעשות גם לאליאש יש בדיוק אותה זכות. היא לא קיללה את דרור ולא הסיתה נגדה- אז מה הבעיה? מה היא רוצה דרור כהנא? "סכנה לדמוקרטיה הישראלית"? לא הגזמת קצת גב' דרור כהנא? לא נעים לי לומר אבל היא יצאה קצת מגוחכת. בכל מקרה יפה עשתה שהתאפקה ולא נכנסה באליאש עם הפה הגדול שלה כמו במקרים אחרים. כנראה היא למדה שלא אוהבים את הסגנון הקיצוני הזה.