הרב יובל שרלו

"אסור להרצוג ודרעי לעמוד בראש מפלגה"

הרב יובל שרלו סבור כי אריה דרעי ובוז'י הרצוג אינם יכולים לשמש כראשי מפלגה. על דרעי אמר הרב שרלו: "איש ציבור שסרח יכול לחזור לחיים הציבוריים רק אם הוא הודה ועבר תהליך של תיקון"

"אסור להרצוג ודרעי לעמוד בראש מפלגה"
צילום: הרב יובל שרלו (צילום: באדיבות ישיבת אורות שאול)

הרב יובל שרלו סבור כי אריה דרעי ובוז'י הרצוג אינם יכולים לשמש כראשי מפלגה. בראיון ל"קול ישראל" אמר הרב שרלו על יו"ר מפלגת העבודה כי"איש ציבור לא יכול לשמור על זכות השתיקה". על אריה דרעי אמר הרב כי "איש ציבור שסרח יכול לחזור לחיים הציבוריים רק אם הוא הודה ועבר תהליך של תיקון".

לדברי הרב שרלו, התנאי הראשון על פי ההלכה הוא הודאה. "הוא לא הודה", הדגיש הרב שרלו. "איש ציבור לא יכול להיות כזה ששומר על זכות השתיקה, וככזה הוא פסול מבחינת אתית".

הרב שרלו הדגיש כי מבחינת ההלכה, איש ציבור יכול לשוב לחיים הפוליטיים לאחר שעבר תהליך תיקון. "יש כאן שחיתות שלטונית, ועכשיו מדובר על שני ראשי מפלגות – גם על אריה דרעי וגם על בוז'י הרצוג".

להאזנה לראיון:

תגובות

7
7
אורח
29.12.14

ולך אסור לחנך אף אחד

6
עזריה
29.12.14

ציבור קשוט עצמך תחילה, גדולי הגנבים זה אצלכם עי' ערך סלומיאנסקי, וגם כשמשרד הדתות היה אצל המפד"ל לפני שנים רק שליש מהתקציב הגיע ליעדו,

5
יצחק
29.12.14

הלכה? ע״פ ההלכה הוא בכלל לא הורשע זכותי הדמוקרטית לבחור באדם שפשע. יש לך בעיה עם זה אל תבציע ש״ס