רגע לפני שמתחילים לחשוב על מה להכין לארוחת החג, זה הזמן לתכנן את בישולי השבת. קבלו מתכון לעוף צלוי עם ירקות שורש, שמתאים גם לסעודת ראש השנה, וגם לשבת.

מתכון לעוף צלוי עם ירקות שורש

מצרכים

30 גר' שמן זית
מלח
4 שיני שום כתושות
1 בצל
צרור גזרים (קלופים וחתוכי ראש)
1 כרישה, שטופה וחתוכה לקוביות
700-800 גר' תפוחי אדמה מחולקים לרבעים
4 ירכי עוף
תימין טרי

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל- 200 מעלות

2. בתבנית מוסיפים שמן זית, מלח, שום כתוש ובצל

3. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומפזרים על התבנית

4. מוסיפים את הגזרים, כרישה, תפוחי אדמה ותימין בתבנית ומערבבים

5. מוסיפים את ירכי העוף אחרי הסרת העור בכיוון מטה

6. אופים במשך 45 דקות עם כיסוי, מסירים וממשיכים ב- 190 מעלות

7. מוציאים מהתנור ומניחים ל- 5 דקות

______________________________

המתכון באדיבות beko מותג מכשירי החשמל לבית