מצרכים:

800 גרם צלי כתף (מס' 5)
2 פלפלים אדומים
2 בצלים
ראש שום
2 גבעולי סלרי
4 גזרים
3 תפוחי אדמה בינוניים
4 עגבניות
מעט פטרוזיליה קצוצה
4 כפות שמן קנולה / זית
3 כפות פפריקה
כף סילאן
כפית קימל
מלח ופלפל לפי הטעם

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

חותכים את הירקות והבשר לקוביות בינוניות (רק את הסלרי ופטרוזיליה מומלץ לקצוץ). לאחר מכן, מטגנים את הבשר בשמן למשך כמה דקות מכל צד עד לקבלת השחמה קלה, ומורידים מהאש. מטגנים את הירקות בסיר (למעט תפוחי האדמה והעגבניות) למשך כעשר דקות. מוסיפים את הבשר תפוחי אדמה ותבלינים ומביאים לרתיחה.

מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כשעתיים וחצי או עד שהבשר ותפוחי האדמה רכים.

המתכון באדיבות: אלעזר מרגלית