ח"כ רחל עזריה העלתה היום (רביעי) שאילתא, מול שר הרווחה חיים כ"ץ, לפיה: "מדוע נשים שלומדות לימודים תורניים גבוהים אינן זכאיות לסיוע מהמדינה עבור עלות מסגרות לילדים"? השר השיב כי שמע את השאלה ויבדוק מול המשרד את הנושא.
בהסבר הוסיפה עזריה כי "אנחנו עדים לתופעה מדהימה של מהפכה פמיניסטית דתית בה נשים הולכות ללמוד לימודים תורניים גבוהים. מהפכה חשובה עבור מגזר נשים. לצערי, דווקא במקום הזה הגבר מקבל עדיפות על פני האישה. לא ייתכן שיש אפליה על רקע מגדרי, שבה נשים שלומדות תורה לא מקבלות את אותן הזכויות שמקבלים גברים אשר לומדים תורה. בטח כשמדובר בנושא של טיפול בילדים".
הקריטריונים מוגדרים
לדברי כ"ץ: "משרד העבודה והרווחה מסבסד כ-100,000 ילדים בעלות של 1.1 מיליארד, בקריטריונים מוגדרים. זה מה שהוא ידע להביא את הכסף וזה מה שהוא מסבסד".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בשנים האחרונות החלו להיפתח כוללים, בתי מדרש וישיבות לנשים. על מנת להכשיר אותן ברמה גבוהה להיות מסוגלות להשתלב בעולם התורני כשוות בין שווים, לעבוד ואף להיות מסוגלות להשתכר מכך בצורה מכובדת. לפני כחודש הגיעה ללשכת עזריה פנייה מאם לשניים שהחלה ללמוד בישיבה שהוקמה השנה.
אין זכאות להנחה לאישה שלומדת תורה
כאשר פנתה עזריה לתמ"ת, בראשו עומד השר חיים כ"ץ, הם הבהירו כי "אין זכאות להנחה לאישה בכולל או בישיבה גבוהה". כלומר: אין סעיף שמגדיר אישה שלומדת לימודים תורניים גבוהים כזכאית להנחה בתמ"ת, זאת על אף שמכירים בלימודי גברים בכולל.
יש לציין כי לכל גבר הלומד לימודים אלה יש זכאות, נשים הלומדות לתואר ראשון או לימודי תעודה (גם במוסד שאינו אקדמאי) זכאיות להנחה, היות וזה נחשב כחלק מהותי מההכנה לקראת היציאה לשוק העבודה. במציאות של היום- לאישה הלומדת תורה אין הנחה לשלוח את ילדיה למעון יום. ועל כך פניתי לשר העבודה והרווחה היום בשאילתא.
עזריה מסרה לסרוגים: "המהפכה הפמיניסטית דתית המבורכת שהפכה את תחום הלימודים התורניים הגבוהים לנגיש לנשים פתחה דלת שאסור שתיסגר. השלב המתבקש הבא הוא העברת סיוע כלכלי שוויוני לנשים שמעוניינות להתפתח בתחום התורני. אני מפצירה בשר כץ להיות חלק מהמהפכה ולטפל בעיוות בחוק המיושן״.
מה דעתך בנושא?
8 תגובות
2 דיונים
יוסי
נשים לא צריכות לילמוד תורה לפי ההלכה ואם רוצות בכל זאת שיעשו את זה על חשבונם ברור
23:12 05.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
אם גבר רוצה ילדים שיתמודד!
12:27 07.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בלהה
22:52 05.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבו צברי
ראשית רחל צריכה לדרוש להקים כוללים לנשים ואחכ לדרוש מימון עבורן.
21:39 05.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מישהו
סתם מנסה להפוך את היהדות לפמיניסטית מבפנים. מעולם לא עשתה משהו אחר לטובת עם ישראל רק כל היום לשגע את המח על מעמד האישה. אם צריך שלטי חוצות עם נשים...
סתם מנסה להפוך את היהדות לפמיניסטית מבפנים. מעולם לא עשתה משהו אחר לטובת עם ישראל רק כל היום לשגע את המח על מעמד האישה. אם צריך שלטי חוצות עם נשים ערומות כדי לעשות את זה אז היא תתמוך
המשך 17:07 05.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ה מלך
הפמיניסטיות זו המכה מספר שתיים של הדור הזה מכה מספר אחת זה הרפורמים
16:05 05.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
המוכיח בשער
שילמדו דרך ארץ כל המלמד בתו תורה כאילו מלמדה תיפלות
16:04 05.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
ובכלל דעת רוב הפוסקים בני זמננו שמותר, אף אם יש הגבלים מסויימים
12:32 07.12.2018שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר