כחודש לפני הבחירות לרבנות הראשית לישראל, הכריז היום הרב הדיין מיכאל עמוס על התמודדות לתפקיד הראשון לציון והרב הראשי הספרדי.
הרב עמוס (69), יליד סיד אל חאר הסמוכה למרקש, מרוקו, עלה לארץ בגיל 4 וגדל בטבריה. הוא אחיינו של הרב שלמה שלוש, שהיה רבה של חיפה. בצעירותו, למד בישיבה התיכונית בצפת ובישיבת הכותל. לאחר נישואיו המשיך בלימודים בכולל והוסמך לרבנות עיר. לאחר מכן הוסמך לדיינות במכון הארי פישל, אצל הגרז"ן גולדברג זצ"ל.
הוא מונה בשנת 1997 לדיין בבית הדין בנתניה ובשנת 2009 מונה לאבי בית הדין המקומי. החל משנת 2016 הוא חבר בית הדין הרבני הגדול. במקביל הוא רב שכונת קרית מנחם ועיר גנים.

נכון לעכשיו הוא המועמד היחיד לתפקיד הראשון לציון, ששרת בצבא, כשהיה חובש קרבי בחטיבה 7 של השריון והשתתף בקרבות ההתשה שאחרי מלחת יום כיפור ולאחריהם בשירות מילואים ארוך.
בסביבתו אומרים כי הוא תמיד היה מועמד מוסכם, ולכל תפקידיו נבחר פה אחד, גם על ידי החרדים וגם על ידי המפלגות הסרוגות.
נכון לעכשיו המועמדים האפשריים לתפקיד הראשון לציון וטרם הכריזו רשמית: הם רבה של באר שבע הרב יהודה דרעי, רבה של שכונת הר נוף הרב דוד יוסף ורבה של צפת הרב שמואל אליהו.
בגזרת הרבנים האשכנזים: הרב מאיר כהנא נבחר כמועמד הסרוג, אך ייתכן ורבנים סרוגים אחרים ירוצו בנפרד: רבה של פתח תקוה הרב מיכה הלוי, חבר בית הדין הרבני הגדול – הרב אליעזר איגרא, רבה של נתניה הרב קלמן בר והרב משה חיים לאו, רב שכונה בנתניה.





תגובות
טעות בכתבה הוא לא המועמד היחיד לראשון לציון שעשה צבא, גם הרב שמואל אליהו עשה צבא והיה בשריון. נא לתקן
בבקשה להפסיק את הקמפיין למי שכבר נחשל פעמיים מדובר עכשיו במועמד גדול בתורה , אז שנתלכד סביבו ולא אחרי מי שהתקשורת החילונית מחבבת.
סרוג?! זה העה טוב, איזה חומר אתה לוקח, הוא חזק
הוא גם בעל כושר לדיינות כך שהוא ואח של אריה דרעי הם המועמדים הכי רציניים יחד עם זאת הרב מכאל עמוס הוא רב ציוני הוא לא סרוג אבל ציוני ודתי לאומי בהחלט
מה הקשר? כל אחד מגיש מועמדות..בדיחה
אני מקנא בספרדים - לא נפגעו מהזיהום החרד"לי מה שאין כן אצל האשכנזים שחיים ממחלוקת ושנאה.