אם גם אתם נמנים יחד עם כל עם ישראל, על החוגגים יום העצמאות במנגל או כפי שהוא מכונה 'על האש' עסיסי – הנה כמה טיפים שיספקו לכם הנאה מושלמת ויחסכו לכם זמן יקר.

1. הכנה מראש: הכנת עיסת הבשר לקציצות\קבב מראש, תעזור לכם לחסוך זמן יקר. במיוחד אם אתם יוצאים לפארק או שיש אתכם ילדים קטנים ורעבים. ערבוב התבלינים וגלגול הקציצות מראש בתבנית – יאפשר לכם להגיע למקום, להניח על המנגל ובתאבון.

2. רצוי שאש הבישול של המנגל לא תהיה חמה מדי כדי לא לשרוף את הבשר. יחד עם זאת, שימו לב שאתם לא מניחים את הבשר מהר מידי, עוד לפני שהאש התחממה. הדבר יפגע בטעם הבשר.

3. כשאתם מתמקמים עם המנגל, הקפידו להניחו במקום שהרוח לא תעיף את העשן והגיצים לכיוונכם, לא כיף לאכול בשר עם עשן וריח כבד בפנים…

4. לא מנפנפים. יש נטייה לחשוב כי יש צורך לנפנף כל זמן שהבשר על האש, זו טעות! שימו לב שכאשר הבשר על המנגל ואתם מנפנפים, אפר נדבק אליו ועל כן יש לבצע את פעולת הנפנוף רק בתחילה.

5. שיפודים – מי מאיתנו אינו אוהב שיפודים עסיסיים של פרגיות, קבב או אפילו חזה עוף. אך שימו לב שיהיה קל לכם יותר להשחיל את השיפוד בבשרים כשהם לא מופשרים לגמרי. גם כאן, בצעו את הפעולה כשהבשר קפוא למחצה ומראש.

6. אל תשכחו לדאוג לקינוח פרווה, תמיד כיף לסיים את הסעודה עם משהו מתוק.

בתאבון וחג עצמאות שמח!