תהיו הראשונים להתעדכן!
נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.
הלילה (חמישי) נזיז את המחוגים ונחליף את השעון, ואיתו יגיעו גם שבתות הקיץ הארוכות. לצד החסרונות של שבת ארוכה, אחד היתרונות הבולטים שלה הוא האפשרות לקיים סעודה שלישית לא בצמוד לארוחת הצהריים. אם אתם מחפשים מאכלים מעניינים לסעודה הקלילה, הנה מתכון לפוקצ'ה איטלקית שגם תעזור לכם להתחיל להיפטר מהחמץ לקראת הפסח.
קילו קמח לחם קשה (שטיבל 2)
1 כפית שטוחה שמרים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
800 סמ"ק מים פושרים
תוספות: מלח גס, פלפל גרוס וירקות לבחירה
מערבבים היטב את כל החומרים של הפוקצ'ה בכף עץ ומכסים לשעה. לאחר מכן, מקפלים את הבצק מארבע פינות כלפי פנים, מכסים ומתפיחים לחצי שעה. נחזור על פעולת הקיפולים 4 פעמים כל חצי שעה.
לאחר מכן יוצקים 4-5 כפות שמן זית על תבנית, מעבירים את הבצק לתבנית ובידיים משומנות פורסים אותו בעזרת האצבעות. ניתן להוסיף את המלח גס, פלפל גרוס וירקות לבחירה לפי הטעם האישי, ואז מכסים ומתפיחים עוד חצי שעה. אופים בתנור חם מאוד בחום של 220 מעלות עד שהפוקצ'ה שחומה ותפוחה.
המתכון באדיבות השף גל אבירם ובאדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו