אחרי כמה ימים של שמש מזג האוויר הקריר חוזר לקראת סוף השבוע, ועושה חשק להישאר בבית ולהתפנק במשהו חם וטעים. לקראת שבת, ארגנו לכם מתכון טעים לקוסקוס ומרק מרוקאי, שתמיד כיף לאכול ואי אפשר לטעות בו.
מצרכים
2 חבילות קוסקוס בינוני מבושלות לפי הוראות היצרן
למרק:
2 כפות שמן זית
6 יח׳ גרונות עוף
1 חתיכת דלעת יפה
2 יח׳ גזר קלוף וחתוך לחצי לרוחבו
2 יח׳ קישוא חתוך לחצי לרוחבו
2 יח׳ תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים
2 יח׳ בצל קלוף ושלם
6 שיני שום קלופות ושלמות
2 כוסות גרגירי חומוס מושרים למשך הלילה או קפואים
1 כף כורכום
1 כף פפריקה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים מעט שמן זית ומזהיבים קלות את נתחי העוף. מוציאים את הנתחים מן הסיר. מוסיפים לסיר 2 ליטר מים ואת כל המרכיבים (כולל נתחי העוף), ומבשלים במשך כ-30 דקות עד שהירקות מתרככים אך שומרים על צורתם.
מסננים החוצה את נתחי העוף ומתקנים את התיבול במידת הצורך. מגישים את הקוסקוס בתוספת הירקות וגרגירי החומוס.
מתכון מבית מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל ובאדיבות סולתם.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
שאלה
לא הבנתי למה צריך להוציא את הנתחים ואז להחזיר?
14:48 12.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר