סיר מלא בהפתעות: הילדים מגיעים לשבת ואתם נאלצים להכין ארוחה גדולה? שולחים עם החייל אוכל לבסיס? ארגנו לכם מתכון אורגינלי להכנת אורז פרסי אותנטי עם שכבת תפוחי אדמה פריכה בתחתית הסיר.

מתכון אורז פרסי

מצרכים

1 קילו אורז פרסי

3 כפות מלח

1/4 כפית כורכום

2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות

1/2 כוס שמן  קנולה

1 כוס מים

אופן ההכנה

בסיר גדול מרתיחים 3 ליטר מים, ואת האורז שוטפים במי ברז לפני הבישול. כשהמים בסיר רותחים, מנמיכים את האש ומוסיפים את הכורכום, המלח והאורז. מערבבים היטב ובעדינות בכדי שלא ייווצרו גושים. שימו לב לא לסגור את הסיר אלא רק לערבב בעדינות. אחרי כ-20 דקות, כשהאורז רך אך לא רך מדי, מסננים אותו. יש לשים לב שלא יהפוך "לדייסה".

מקלפים וחותכים תפוחי אדמה לפלחים עגולים. משמנים ומחממים סיר רחב ונמוך, ומניחים את תפוחי האדמה בתחתית. מטגנים את תפוחי האדמה עד להשחמה קלה משני צדדיהם, ומוסיפים את האורז המוכן מעל.

במקביל בסיר קטן מרתיחים את חצי כוס השמן וכוס המים יחדיו, ואז מוסיפים אותם לסיר עם האורז ותפוחי האדמה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך חצי שעה.

המתכון ממטבחה של נעימה חנוכי ממושב אליעזר.