לקראת חופשת פסח וחודשי האביב, גורם מדיני אומר היום (ה') שעדיין לא מומלץ לישראלים להגיע לביקור בחופי סיני: "עדיין חושבים שלהגיע לסיני יש פוטנציאל סכנה לא קטן. לא בשלו התנאים לחזור לשם בביטחון".
עם זאת, אין כוונה נכון לעכשיו לסגור את מעברי הגבול בין ישראל למצרים, אלא אם יהיה איום יותר ממוקד ואז הם מתכוונים להזהיר את הציבור לפעול בהתאם.
הגורם המדיני מוסיף את הרקע לאיומים נגד יעדים ישראלים ויהודים ברחבי העולם: "רמת האיום רק עלתה בחודשים האחרונים, לא רק טרור איסלמי – עכשיו יש גם איום גדול יותר של ימין קיצוני. יש הקרנה של מה שקורה בזירה בעזה, וגם מהר הבית – וזה יכול להעלות את המוטיבציה לטרור".

בתוך כך לפי המטה לביטחון לאומי עיקר האזהרות של גורמי הביטחון הם כלפי המדינות הבאות, שיש להימנע מהגעה אליהן בעיתוי הנוכחי הן: טורקיה, מרוקו, מצרים (כולל סיני) וירדן.
לצד זאת ניתן למצוא מדינות אהובות על המטיילים הישראלים, שגם בהן יש סיכון יותר גבוה כמו איחוד האמירויות, דרום אפריקה, הודו, פיליפינים, רוסיה ותאילנד.
"זה רק קצה הקרחון"
בנוסף אותו גורם מציין שלושה אירועים גדולים שצפויים באירופה בחודשים הקרובים – האירוויזיון בשוודיה, משחקי היורו בגרמניה והאולימפיאדה בצרפת – שהישראלים שמתכננים להשתתף בהם, והם חייבים להיערך לכך: "הג'יהאד העולמי ישים את זה על הכוונת, בייחוד לישראלים ויהודים".

כמו כן לא מומלץ להסתובב עם דגלי ישראל במקומות שיכולים לעורר בעיות כמו ברחבי העיר מאלמו, שתיערך את תחרות האירוויזיון, לאור העובדה שמודבר בעיר עם אוכלוסייה עוינת.
לדברי הגורם המדיני סוכלו עשרות ניסיונות פיגועים בכל רחבי העולם בחודשים האחרונים, ועדיין יש מאמצים לפגע בישראלים ויהודים: "רק מעט מתפרסם גם באמצעי התקשורת, זה רק קצה הקרחון".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אליהו
לא מבין, אם יש אזהרות מסע אז למה מעבר הגבול טאבה פתוח? פשוט לא לתת לעבור . אשמח לבקר בסיני שתשוב לשלטון יהודי של עם ישראל בררץ ישראל
17:28 28.03.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר