לאחר שנעצרו שני מפגינים בסמוך לבית ראש הממשלה כשהם פורקים חביות וצמיגים, כעת כאשר החשודים הובאו בפני בית משפט השלום בחיפה, המשטרה טענה כי בידה מידע ברור ומדויק כי "תוכנן ממש מבצע צבאי", תיארו רס"ב רועי מסורי ורפ"ק דוד אטיאס,

"הצגתי בפני בית המשפט את המפה שהצלחנו להוציא מהקבוצות, ממש מבצע צבאי של איך כובשים את בית ראש הממשלה, מאיפה מגיעים". עוד טענו בדיון בנוגע לשני החשודים כי "עילת המסוכנות שדיברנו עליה זועקת לשמיים. אנו נמצאים בסוג של אובדן דרך ולבית המשפט יש תפקיד משמעותי", כך פורסם בוואלה!

הנהג, שמעון בוהדנה בן ה-49 ובעל המשאית גבריאל אביטבול בן ה31, שניהם מרמלה, מכחישים את המיוחס להם. "בדקתם מה העמדות הפוליטיות של החשודים שיושבים פה?" ביקש לדעת סנגורם עו"ד עדי שלף. אולם החוקר טען כי אין הדבר רלוונטי, "אני נמנע מלהיכנס לעמדות פוליטיות", מסר.

החוקר ביקר להאריך את מעצרם של שני החשודים בשישה ימים. "הם סיפקו את הצמיגים לצורך הצתה, זה סיכון חיי אדם, סיוע, הפרת סדר ציבורי, סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה", מסר, "במקרה הזה תפסנו את הצמיגים וחסכנו הרבה עוגמת נפש, בטח לקהל שרוצה להסתובב שם במקום תיירותי ובטח למפגינים שמפגינים כאקט לגיטימי".

בסוף, האריך השופט שלמה בנג'ו את מעצרם של השניים ביממה בלבד. "אנחנו נוהגים במשנה זהירות, הגם שהמארגנים לא מגיעים ולא מגישים בקשה להפגנה ולא מקיימים את התנאים", אמרה המשטרה.