הפעילות המוצלחת של צה"ל אתמול בג'נין הסתיימה בחיסול של שלושה מחבלים. בפעילות שנועדה למעצר מבוקשים, נעצר שאדהם אבו טביח' (אבו עמר), מחבל מהג'יהאד האיסלאמי בג'נין, שהספיק להיפצע במבצע 'בית וגן' בקיץ האחרון. הוא אחד ממפקדי הגא"פ בג'נין.
כלי טיס של צה"ל ירה לעבר מחבלים שירו לעבר הכוחות וחיסל שלושה מהם. אחד המחוסלים הוא עארף קדומי, מפקד גדודי חללי אלאקצא של הפת"ח (תנועתו של אבו מאזן) בקלקיליה. קדומי כשמו הוא מכפר קדום, מזרחית לקלקיליה רחוק מג'נין ולא ברור מה עשה במחנה הפליטים שנמצא צפונה לביתו.
מצה"ל נמסר: "במבצע לסיכול טרור בג'נין שבחטיבת מנשה, לוחמי דובדבן, סיירת חרוב ומג"ב עצרו בהכוונת שב"כ 14 חשודים, חיסלו שלושה מחבלים ופגעו בנוספים. במהלך המבצע איתרו הלוחמים אמצעי לחימה וחשפו מטענים שהוטמנו מתחת לצירים במטרה לפגוע בכוחותינו.
כמו כן, במהלך המבצע כלי טיס של צה"ל תקף מחבלים שירו לעבר הכוחות, זוהו פגיעות".
400 מחבלים חוסלו מאז תחילת המלחמה
עם מותו עלה מספר המחבלים שחוסלו על ידי צה"ל מאז תחילת המלחמה באיו"ש ובירושלים ל-400. בממוצע מדובר על כ-3 הרוגים ביום או 130 הרוגים בחודש, מספרים שלא נראו מאז האינתיפאדה השנייה.
כמו בפעילויות קודמות, כלי הנדסיים של צה"ל חרשו את הכבישים המובילים למקום הקרב, כדי למנוע הפעלת מטעני חבלה. אחד המטענים התפוצץ על D-9 של צה"ל, אך ללא נזק משמעותי.

תגובות