מחר (שישי) יחול יום המשפחה, ויחד איתו יציינו ברחבי העולם גם את "יום הפיצה הבינלאומי" שנחגג מידי שנה ב-9.2. בשביל שתוכלו לחגוג ולציין את שני הימים יחד, תוכלו לעשות פעילות משפחתית מהנה ולהכין כולם ביחד פיצה ברבע שעה.
בכדי שהתהליך יהיה פחות מלכלך ודביק, רצוי לבצע את כל ההכנות על גבי נייר אפייה. הוא יכול לשמש משטח עבודה מוגדר, יגרום לבצק לא להידבק לתחתית ויהפוך אתה לקריספית וטעימה. המתכון לפיצה בקוטר כ-30 ס"מ אשר מספיקה לכ-4 אנשים.
מרכיבים לפיצה
1 כפית של שמרים יבשים
חצי כפית סוכר לבן
3/4 כוס מים פושרים
2 כוסות קמח רב תכליתי
1/2 כפית מלח
רוטב על בסיס 100% עגבניות טריות
עגבניה מגורדת
עלי בזיליקום
אורגנו ותבלינים
תוספות לפי טעם אישי
נייר אפייה

אופן הכנת הבצק
בקערה קטנה ממיסים את השמרים והסוכר במים פושרים. מניחים את הקערה בצד למשך כ-5 עד 8 דקות בכדי לאפשר לשמרים להתרכך ולתסוס. מערבבים כוס ושלושת רבעי של קמח יחדיו עם המלח בקערה גדולה נפרדת, יוצקים לתערובת השמרים ובוחשים היטב עד שהבצק מתגבש.
מפזרים מעט קמח על נייר האפייה האפיה, מעבירים אליו את הבצק וממשיכים ללוש לשתי דקות נוספות עד שמתקבל בצדק אחיד. אם הבצק עדיין דביק מידי ניתן להוסיף את רבע כוס הקמח שנותרה. לאחר מכן מרדדים את הבצק לצורה הרצויה, עיגול או מלבן. מניחים נייר אפייה משומן בתבנית התנור ומעבירים אליה את הבצק.
אופן הכנת רוטב העגבניות
השתמשו ברטבים מוכנים על בסיס 100% עגבניות טריות. הוסיפו עגבנייה טרייה מגורדת, עלי בזיליקום, אורגנו לפי הטעם, תבלינים יבשים של מלח, פלפל ומעט אבקת שום לאוהבים.
צקו את הרוטב על גבי בצק הפיצה המוכן והוסיפו תוספות שאתם אוהבים- מוצרלה מגורדת/תערובת של גבינות/זיתים/עלי בזיליקום/פלפלים ירוקים קצוצים/עגבניות שרי/פטריות פרוסות או כל תוספת אחרת.
חממו את התנור ל-220 מעלות והניחו לפיצה להתבשל למשל 8-10 דקות עד להזהבתה.
המתכון באדיבות המותג הוסטס.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
רם
..
12:52 09.02.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר