אחרי סדר ט"ו בשבט שכלל רק פירות יבשים, זה הזמן לחגוג את החג עם ארוחה של ממש. הנה ארבעה מתכונים מיוחדים שמשלבים את טעמי הפירות והטבע, ויהפכו כל ארוחה לחגיגת בריאות.

לחמניות אננס

האם ידעתם שבלחמניות אננס אין באמת אננס? שמו של המאפה הסיני המיוחד נובע מהאופן שבו הציפוי נראה כשהוא מוכן – כמו קליפת אננס.

מצרכים:

2/3 כוס שמנת מתוקה

1 כוס או 250 מ"ל חלב

1 ביצה גדולה

1/3 כוס סוכר

½ כוס קמח לעוגות

3 ½ כוסות קמח לחם

1 כפית שמרים יבשים

1 ½ כפיות מלח

לציפוי הבצק:

¼ כוס אבקת חלב

1 ¼ כוסות קמח

½ כפית סודה לשתייה

¼ כפית אבקת אפיה

2/3 כוס סוכר דק

¼ כוס גהי (ניתן גם להשתמש בשומן או חמאה)

2 כפות חלב

1 חלמון ביצה

תמצית וניל

לחמניות אננס (צילום: טקה סטודיו)

אופן ההכנה:

מערבבים את השמנת, החלב, הביצה, הסוכר, קמח העוגות, קמח הלחם, השמרים והמלח. חשוב לערבב את המצרכים לפי הסדר הזה כדי להבטיח מרקם רך. לאחר מכן, לשים את הבצק למשך 15 דקות. מכסים את הבצק במגבת ושמים במקום חמים לפחות לשעה, עד שהבצק כפול בגודלו. לאחר שהבצק תפח, לשים שוב ל-5 דקות כדי להיפטר מבועות האוויר. חותכים את הבצק ל-12 חלקים, מעצבים כל חתיכה לכדור ומניחים על מגש האפייה. לאחר מכן, מכסים את הכדורים במגבת ומניחים להם לתפוח שוב למשך שעה.

להכנת הציפוי, מוסיפים את אבקת החלב לקערת הערבוב ומוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת אפיה וסוכר דק. מערבבים לשילוב כל החומרים בצורה אחידה. מוסיפים את הגהי, כפות החלב, חלמון ביצה אחד ומעט תמצית וניל. משתמשים בידיים כדי לערבב הכל יחד לבצק. אם נחוץ, אפשר להוסיף עוד חלב. לאחר מכן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד.

לאחר שהלחמניות תפחו בפעם השנייה, מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מחלקים את בצק הציפוי ל-12 חלקים, מגלגלים לכדורים ולאחר מכן מרדדים אותם לעיגולים ומניחים על כל לחמניה. מברישים מעט חלמון ביצה ואופים למשך 12-13 דקות.

רולדת צימוקים ושוקולד

מצרכים:

כ-150 גרם עוגיות (מה שתבחרו) שבורות לחתיכות קטנות

אגוזים (עדיפות לפקאן ואגוזי מלך)

צימוקים – כ-100 גרם, קצוצים גס

1 ביצה +חלמון ביצה אחד, מוקצפים עם כ-50 גרם סוכר

כפית קינמון וכפית תמצית וניל

2 טבלאות שוקולד מריר מומס

כ-50 גרם חמאה מומסת

 אופן ההכנה:

מערבבים את העוגיות והאגוזים בתערובת השוקולד והחמאה המומסים. פורסים ניילון נצמד גדול, יוצקים עליו את התערובת ומגלגלים לצורת צינור. מסובבים את הצינור על עצמו וקושרים את הקצוות באמצעות חוט כדי להבטיח שהוא הדוק. מאחסנים במקרר למשך לפחות 6 שעות. מסירים את הניילון ומפזרים אבקת סוכר. חותכים רשת בישול וקושרים סביב הצינור, בדומה לעישון בשר. בעת ההגשה, חותכים את הצינור בעזרת סכין חדה עם להב חלק, שטבול במים חמים.

(צילום: טקה סטודיו)

חטיף שוקלד שקדים

מצרכים:

כ-200 גרם שוקולד מריר (2 טבלאות)

קליפה מתפוז גדול

כ-50 גרם שקדים קלויים

קורט מלח

אופן הכנה:

ממיסים את השוקולד בבן מארי עם קליפת התפוז ומורחים על נייר אפייה. משתדלים שהשוקולד לא יהיה דק מדי בכדי שלא יהיה שביר. מפזרים מעל את השקדים הקלויים והמלח ומקררים במקרר עד שהשוקולד מתקשה לחלוטין. ניתן להוסיף תוספות נוספות לפי בחירה, כגון: אגוזי פקאן, פירות מיובשים, חתיכות עוגיות או שבבי קוקוס וגרנולה.

(צילום: טקה סטודיו)

ברוסקטה תאנים וטימין

מצרכים:

4 פרוסות לחם כפרי

1 וחצי כוסות גרגירי חומוס משומרים

4 תאנים בשלות או תאנים מיובשות

2 שיני שום

1 לימון

שמן זית

פלפל שחור ומלח

טימין טרי ועלי רוקט

אופן הכנה:

קולים את פרוסות הלחם ומניחים בצד. מסננים את גרגירי החומוס ומפזרים על מגש אפייה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, קליפה ומיץ מהלימון, תימין טרי וקצת שמן זית. אופים ב-200 מעלות  במשך 15 דקות ואז חותכים את התאנים לרצועות ומניחים על הלחם. מפזרים מעל גרגירי החומוס ואת עלי הרוקט, ומוסיפים שמן זית כתית, חומץ ומלח. ניתן להוסיף קוביות טופו או אגוזים.

(צילום: טקה סטודיו)

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.