עם צורת הגשה מעניינת, כולם ירצו לטעום עם המנה המיוחדת על השולחן: מג'דרה בדלעת ערמונים. כך תכינו את המנה המזינה והטעימה, שתפתיע גם אתכם בטעם.
מצרכים
2 דלעת ערמונים
1 כוס אורז מלא
1/2 כוס עדשים מונבטות
1/2 בצל
1/2 כפית מלח
4 כפות שמן זית
1/4 כפית כורכום
2.5 כוסות מים
אופן ההכנה:
מחממים שתי כפות שמן זית בסיר, קוצצים את הבצל לקוביות ומכניסים אותם לסיר השמן. כשהבצל זהוב וריחני, מכניסים את כוס האורז ומטגנים יחד. יוצקים בעדינות 2.5 כוסות מים ומתחילים בתהליך הבישול, עד להתמזגות מושלמת עם האורז. מתבלים במלח וכורכום ולערבב היטב.
במקביל, מחממים תנור ל-180 מעלות, חוצים את דלעת הערמונים לשניים ומנקים את פנים הדלעת מהגרעינים. מורחים מעט שמן זית על דלעת הערמונים ומכניסים לאפייה למשך חצי שעה. כשהדלעת רכה ומוכנה, מניחים את המגדרה במרכז הדלעת ומגישים חם.
המתכון באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
.
מה עם העדשים ?!
18:25 21.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר