שר החוץ אלי כהן ושר הבריאות אוריאל בוסו נפגשו, ביחד עם נציגי משפחות החטופים, עם נשיאת הצלב האדום עם הגעתה לביקור בישראל. השרים דרשו מהנשיאה לפעול לקיום ביקור מיידי אצל כל החטופים הישראלים בעזה המוחזקים בידי ארגון הטרור חמאס ולספק טיפול רפואי לחטופים הזקוקים לכך.

בנוסף דרשו השרים מהנשיאה, כי הארגון יפעל באופן מיידי לביקור החטופים הנמצאים בידי החמאס בעזה.

המפגש בין השרים עם נשיאת הצלה האדום (צילום: ברונו שרביט משרד החוץ)

שר החוץ אלי כהן אמר במפגש: "67 ימים שהצלב האדום נכשל במשימתו להגיע לחטופים, להעביר הוכחת חיים, לבדוק את מצבם ולהעביר להם תרופות וכל יום שעובר הוא כישלון נוסף של הצלב האדום. הצלב האדום חייב לפעול בכל הערוצים לבקר את החטופים, בינהם ילדים, נשים וקשישים, המוחזקים כבני ערובה בידי ארגון הטרור חמאס.

אנחנו דורשים מהצלב האדום פעולה מידית, ללא דיחוי. יש לשים את הנושא בראש סדר העדיפות של הארגון, להפעיל את כל מנופי הלחץ ולא לשקוט עד שיגיע לבקר את כל החטופים, יבדוק את מצבם ויוודא שהם מקבלים את הטיפול הרפואי הנחוץ להם. זו מבחינתנו המשימה מספר אחת של הצלב האדום.

ראוי שהצלב האדום יתמקד באסון ההומניטרי הגדול ביותר שארגון הטרור חמאס משית על עזה ולא במדינת ישראל, מדינה המחויבת לחוק הבינלאומי ופועלת על פיו", סיים שר החוץ.