המלחמה בדרום. ביישובי העוטף ובדרום כולו מתגוררים ניצולי שואה רבים שנאלצו לעזוב את ביתם בעקבות הלחימה בדרום. עוד טרם התבררו ממדי האסון אך בין החטופים יש גם ניצולי שואה שנלקחו מביתם באכזריות ע"י מחבלי חמאס.

סגן השר אורי מקלב כינס דיון חירום ברשות לניצולי השואה יחד עם כלל הגופים המטפלים בניצולי השואה. 944 שיחות התקבלו במוקד החירום של הרשות לניצולי השואה מתחילת הלחימה.

מקלב קיים דיון חירום עם כלל הארגונים המטפלים בניצולי השואה ברשות לניצולי השואה. בדיון הציגו אנשי הרשות לניצולי שואה את הנתונים הכואבים לפיהם ניצול שואה אחד נהרג יחד עם מטפלו האישי במתקפת המחבלים בדרום, שני ניצולים שיכלו את בניהם באסון, בני משפחתו של אחד מהם נחטפו וכחמש מאות ושמונים ניצולי שואה נאלצו להתפנות מבתיהם בשל הלחימה.

בפתיחת הדיון הציג סגן השר מקלב את הצרכים ואמר כי הצרכים מתעצמים עכשיו יותר, אנשים חוו קשיים גדולים ובטח ניצולי השואה חייבים את הסיוע והעזרה שלנו: "אנחנו מתאימים את המענה של הרשות לניצולי השואה למצב החירום הנצרך. וכולכם עושים עבודה חשובה ואנחנו פה לשמוע את הצרכים שאנחנו יכולים לפעול בהם".

הרשות לניצולי השואה פתחה מוקד סיוע לניצולי שואה המתגוררים ביישובי הדרום והצפון ומתן סיוע לכל צרכיהם, המוקד שנפתח כאמור בהנחיית סגה"ש הרב אורי מקלב יתן מענה לכלל הניצולים ברחבי הארץ להם משפחות שנפגעו מהמלחמה כל רחבי הארץ.

הרשות לניצולי השואה מרכזת את כלל הטיפול בניצולים בכלל התחומים הן בתחום הטיפול הנפשי והרפואי, הן בתחומי הסיוע החברתי ועוד. תחת הרשות לניצולי השואה פועלים שורת חברות וארגונים הפועלים מטענה לרווחת הניצולים.

מוקד הסיוע בטלפון 5105* או בטלפון 03-5682651.