ראש האופוזיציה יאיר לפיד התייחס לתשובת היועצת המשפטית לממשלה בעניין העתירות נגד שר המשפטים, יריב לוין בעקבות ההימנעות מכינוס הוועדה לבחירת שופטים, ותקף את הממשלה.

לפיד: "הסיבה ששר המשפטים חורג מסמכותו היא פוליטית והרסנית"

לפיד פתח ואמר: "היועצת המשפטית לממשלה מציבה היום תמרור אדום גדול ואומרת כי יש לכנס את הועדה למינוי שופטים כבר עתה, ומצביעה על כך שפרק הזמן הממושך שחלף מאז כינוס הוועדה בפעם האחרונה הוא פרק זמן חריג".

"הוא חריג עוד יותר תחת המתקפה הבלתי נגמרת של חברי הקואליציה על מערכת המשפט והנזק העצום שמצטבר ופוגע באזרחי ישראל. הסיבה היחידה ששר המשפטים חורג מסמכותו ולא מכנס את הועדה היא פוליטית והרסנית".

גם ח"כ גדעון סער התייחס לנושא ובנאום שנשא בוועידה של לשכת עורכי הדין תקף את השר לוין: "סירובו של שר המשפטים יריב לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים הוא בלתי חוקי והוא פוגע פגיעה ישירה בציבור ובאזרחי ישראל. נבחר ציבור הממלא תפקיד עושה זאת למען הציבור ואינו רשאי להחזיק את הציבור כבן ערובה לשיגעונותיו וגחמותיו".

התנועה לאיכות השלטון: "העומס על בתי המשפט פוגע באזרחי המדינה"

יריב לוין , תחת מתקפה (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

בתנועה לאיכות השלטון, שנמנית על העותרים נגד השר לוין התייחסו אף היא לעמדה התומכת בעתירתם וגיבו את היועצת המשפטית לממשלה: "אנחנו מברכים את היועצת המשפטית על עמדתה הנחרצת בדרישה משר המשפטים לכנס את הוועדה לבחירת שופטים לאלתר ולהתחיל לעבוד למען הציבור. כל יום נוסף שהוועדה לא מתכנסת לבחור שופטים נוספים, מתגבר העומס על בתי המשפט ופוגע באזרחי המדינה".

תנועת השמאל הוסיפו ותקפו את לוין: "נראה כי שר המשפטים עושה שימוש לרעה בסמכותו ולמען השיקולים הפוליטיים האישיים שלו".

היועמ"שית: "על לוין לכנס במיידי את הוועדה לבחירת שופטים"

כאמור ההתייחסויות הללו מגיעות לאחר ששוב היועמ"שית הגישה עמדה לבג"צ נגד שר המשפטים,. מיארה טענה כי על השר לכנס במיידי את הוועדה לבחירת שופטים.

מיארה (צילום: שיר תורם, פלאש 90)

במכתב אותו שלחה לבג"ץ נימקה מיארה את החלטתה  וציינה כי כבר כ-16-חודשים חלפו מאז מועד כינוסה האחרון של הוועדה וכשמונה חודשים ממועד הקמת הממשלה. בעקבות זאת הבהירה מיארה: "היועצת המשפטית לממשלה סבורה כי קמה כבר עתה החובה על שר המשפטים לכנס את הוועדה לבחירת שופטים וכי על הממשלה לבחור את נציגתה בוועדה".