ראש מכון המקדש וראש ישיבת המקדש בעיר העתיקה בירושלים, הרב ישראל אריאל, יוצא נגד דבריו של יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ', לפיהם הוא תומך בהסכם שלום עם סעודיה וסומך על ראש הממשלה בנימין נתניהו.
הרב אריאל התבקש להתייחס לדבריו של סמוטריץ', ואמר כי הסכם שלום עם מדינות ערביות הוא בעייתי, משלוש סיבות: "א. כל הסכם שלום עם הערבים הוא על חשבון ארץ ישראל. כגון: ויתור על שטחים, עצמאות לפלסטינאים ועוד. ב'. הסכם שלום עם הערבים לא שווה את הנייר שהם חותמים עליו. אצלם הכל – 'הודנה'! היינו, הפסקת אש לצורך התארגנות למלחמה הבאה. ג'. הדרישות של הסעודים בין השאר הן: קבלת מטוסים משוכללים, וכן כור אטומי לצרכי "שלום", הכל הכנות למלחמה עם ישראל".

על התמיכה של האמריקאים בהסכם שלום בין ישראל לסעודיה, אמר הרב אריאל כי "האמריקאים אינם דואגים לישראל אלא לעצמם, לא איכפת להם למכור את ישראל, וכשצריך יפקירו אותנו, כמו שהם מפקירים את אוקראינה בפני הרוסים".
על כך שסמוטריץ' סומך על נתניהו, שהביא בעבר הסכמי שלום עם מדינות אחרות, אמר הרב אריאל: "איך אפשר לסמוך על מי שיזם את הפתרון: "שתי מדינות לשני עמים"? בכך הפקיר ומפקיר את העם ואת ארץ ישראל: את יהודה ושומרון, את הנגב והגליל, ואת בקעת הירדן".
בסוף דבריו אמר הרב אריאל: "אין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמים".





תגובות
איך אפשר לסמוך על הרב למחק קואליציה זאת מטרה אנשים כאלה ולחזיר לפיד וגנץ לשלטון
מ חי במקביל ליקום.
אבינו שבשמים לא ממש עזר לצערי הרב, כבוד הרב צודק. ביבי נתניהו הוא שקרן בן שקרן שמעולם לא הוציא מפיו מילה אחת של אמת. הוא לא יהסס לתקוע סכין בגב של בעל בריתו מתמול-שלשום. אבל גם ההיסמכות על ריבונו של עולם אינה מעשה נבון במיוחד. חייבים להודות שיש לו רקורד לא טוב: החל מחורבן ממלכת שומרון, עבור בכמעט כילוי של ממלכת יהודה ע"י סנחריב (אמנם נס הציל את ירושלים, אבל כל הממלכה נחרבה), עבור כמובן בחורבן נבוכדנצר, דרך מרד הגלויות וה"פולמוס של קיטוס" (ששניהם הסתיימו במוות של רבבות יהודים), כמובן הכישלון הנורא מול טיטוס ואספסיאנוס ובקושי שישה עשורים אחר כך מרד בר כוכבא שהסתיים בחורבן נורא. כל זאת מבלי לספור את רבבות הפוגרומים וכמובן את השואה. אז כשאומרים לי "נסמוך על אבינו שבשמים", סילחו לי שזה לא מעורר בי תקווה רבה.
סוף סוף רב אמיץ שלא הולך עם עדר חותמי העצומות וגם מבין בדיוק מי הם ביבי וסמוטריץ.
כתבה שלא הופיעה באתר: סמוטריץ' נכנע לפרוטקשן העלתם הרבה כתבות על עמידתו האיתנה של סמוטריץ' כנגד הלחצים להעביר את ה200 מיליון (מתוך 53 מיליארד שהממשלה הקודמת הבטיחה לערבים). שכחתם לעדכן אותנו שאחרי תצוגת השרירים סמוטריץ' שחרר את הכסף כמו טטלה. יותר מהר ממה שאיילת שקדה חזתה.