בעל שעיגן את אשתו אותר על ידי בית הדין הרבני כשהוא מסתתר בשדות הקרב של סודן. בתום שכנועים מצד גורמי ממשל בישראל ולאחר שחצה את הגבול בחזרה לאתיופיה הוענק הגט המיוחל באמצעות שליח בית הדין.
לפני כשמונה שנים וללא כל התראה מוקדמת בעלה של האישה יוצאי יהדות אתיופיה נעלם והשאיר את אשתו כשהיא עגונה. האישה פנתה לבית הדין הרבני בתל אביב והתיק הועבר לטיפול אגף העגונות בהנהלת בתי הרבניים על ידי הרב אליהו מימון והרב אלון נגוסה מגשר בין תרבותי ליוצאי אתיופיה.
בתחילה פעל אגף העגונות באתיופיה והפעיל את אמצעיו ששיערו כי בעלה של האישה היגר לקנדה. לשם כך הופעלו כלל האמצעים אך ללא הועיל. הרב נגוסה העלה השערה כי הבעל כנראה חצה את גבול לסודן, שם מתנהלים בימים אלה מלחמת קרבות. לאחר מאמצים רבים ובהתערבות משרד החוץ נודע כי הבעל נמצא בשדות הקרב של סודן.
עם קבלת הידיעה על הימצאותו של סרבן הגט, גורמים מטעם ממשלת ישראל ואגף העגונות הצליחו להגיע לאזור הקרבות בסודן, שם איתרו את האיש והפעילו עליו מאמצי שכנוע אותו להעניק גט גירושין לאשתו שבישראל בתמורה לשהייתו ולביטחונו אם וכאשר אם ישוב תחילה לאתיופיה. הבעל שוכנע מהדברים וחצה בחזרה את הגבול.
גט חוצה גבולות
אולם כשחצה את הגבול התעוררה בעיה חדשה כששלטונות אתיופיה טענו כי האיש הינו שוהה בשטח המדינה כשבע שנים באופן בלתי חוקי ולכן הוא חייב לשלם סכום של שני דולר עבור כל יום. בעקבות הבעיה שהתעוררה החליטו לאפשר את מתן הגט כשהבעל על אדמת אתיופיה וכן הובטח לו כי ישוב לישראל. סרבן הגט נענה לבקשה והבוקר האישה הותרה מעגינותה על ידי שליח בית הדין ומספר אמצעים טכנולוגיים שאפשרו את מתן הגט.
מנהל בתי הדין הרבניים הרב אלי בן דהן מסר בתגובה: "אגף עגונות מוכיח פעם אחר פעם שלא משנה כמה ארוכה ומסוכנת הדרך להתרת אישה מעגינותה בתי הדין תמיד יצעדו בה עד השגת היעדים".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
ששון
לאט לאט ודי מהר ילמדו האתיופים שלא כל כך טוב להיות יהודים, בפרט יהודים שנשלטין על ידי רבנים פרימיטיבים
16:00 02.08.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר