מבזקים
סרוגים

העולים הראשונים מטוגו התיישבו בשומרון

לראשונה משפחת עולים שעלתה ממדינת טוגו קבעה את מקום מושבה בשומרון. בשש השנים האחרונות עלו ארצה כ-100 משפחות והתיישבו בשומרון. יוסי דגן בירך: "סנונית ראשונה"

העולים הראשונים מטוגו התיישבו בשומרון
העולים הראשונים מטוגו התיישבו בשומרון צילום: (צילום: מועצה אזורית שומרון)

קיבוץ גלויות: לראשונה עולים חדשים מטוגו שבאפריקה הגיעו להתיישב במועצה אזורית שומרון. מדובר במשפחת ניאג'בה המונה חמש נפשות שהתיישבו ביישוב יקיר בקיץ האחרון,  זאת כחלק מפרויקט העלייה הקהילתית של המועצה. ראש מועצת שומרון  יוסי דגן בירך על הצעד: "השומרון הוא הבית של היהודים מכל העולם".

הזוג שמואל ושרה מספרים את הסיבה שבחרו דווקא לקבוע את מקום מושבם בשומרון: "כאן התרחשו סיפורי התנ"ך", אמרו והוסיפו: "נדהמנו לגלות שסיפורי התנ"ך התרחשו כאן במקום בו אנחנו דורכים, קיבלו אותנו כמו משפחה, החיבוק הגדול מהשכנים הדהים אותנו וריגש אותנו. זה אולי הדבר שהדהים אותנו יותר מהכל. שכאן אתה לא לבד". שמואל הוא מפתח WEB ושרה מטפלת אלטרנטיבית באלרגיות.

היישוב בשומרון שקולט פליטים מאוקראינה
היישוב בשומרון שקולט פליטים מאוקראינהצילום: היישוב בשומרון שקולט פליטים מאוקראינה

יוסי דגן: "החובה – להביא עולים מכל העולם לשומרון"

במהלך שש השנים האחרונות התיישבו בשומרון כ-100 משפחות. משפחת ניאג'בה הגיעה כחלק ממחזור עולים מצרפת שעלו ארצה הקיץ ליישוב יקיר בשומרון. פרוייקט קליטת העליה מצרפת לשומרון, מתקיים ב-8 השנים האחרונות, בהובלת מועצה אזורית שומרון יחד עם עמותת קליטת קהילות ישראל ובשיתוף תנועת אמנה.

במסגרת הפרוייקט הגיעו כבר יותר ממאה משפחות של עולים מצרפת לשומרון, עד היום זוכה פרוייקט העלייה הקהילתית של מועצה אזורית שומרון ל100% הצלחה. כל העולים שהגיעו בעלייה הקהילתית נשארו בארץ ורובם נשארו להתגורר בשומרון.

יוסי דגן ראש מועצת שומרון אמר: "פרוייקט העלייה הקהילתית לשומרון הוא אחד מפרוייקטי הדגל של המועצה. הזכות והחובה שלנו היא להביא עולים מכל רחבי העולם הביתה לשומרון. משפחת ניאגבה היא סנונית ראשונה מטוגו הרחוקה השומרון הוא בית שפתוח לכולם".

השומרון (צילום: שריה דיאמנט\פלאש 90)

 

טוגו יוסי דגן מועצה אזורית שומרון שומרון