כשבוע לאחר שהחוק לצמצום עילת הסבירות בפתח ישיבת הממשלה היום (א') התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו לקידום המשך הרפורמה המשפטית ולשיחות הפשרה עם האופוזיציה כשאמר :"מקווה שהפעם ידינו המושטת לא תישאר באוויר".

בסיום דבריו אף התייחס לאיומים על ישראל מכיוון החיזבאללה: "לא כדאי ללבנון להעמיד אותנו במבחן".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נתניהו (צילום: סרוגים)

נתניהו פתח את דבריו בהבטחה: "אנחנו ננצל את פגרת הקיץ כדי להגיע לנסות להגיע להסכמה בתוכנו, מקווה שהפעם ידינו המושטת לא תישאר באוויר. אפשר להגיע להסכמות, צריך להגיע להסכמות, ורוב גדול בציבור מבין את האמת הפשוטה הזאת. לגבי האיומים מצד נסראללה הגיב ראש הממשלה: "אנחנו לא מתרשמים, ביום מבחן הוא ימצא אותנו עומדים יחד כתף אל כתף. גם נסראללה יודע שלא כדאי לו ולא כדאי ללבנון להעמיד אותנו במבחן זה".

המוצבים לא ערוכים להתקפה

כפי שפורסם הבוקר מסמך שחיבר לוחם שסיים קו מילואים בחודשים האחרונים בגבול הצפון, וחלק ממנו מתפרסם כאן לראשונה, מצביע על שרשרת הליקויים והתקלות במוצבים צמודי הגדר והמסקנה שלו היא: במקרה של התקפה מצד חיזבאללה, המוצבים לא ערוכים ללחימה ברמה שהולמת את האיום.

המסמך שנושא את השם "החפ"ש האסטרטגי" מספר בגוף ראשון את חווית השירות של לוחם שביצע תעסוקה מבצעית בגבול, ומציין כי בעוד הגזרה ערוכה למקרים של התקפות קטנות מצד חיזבאללה, כולל ניסיונות חטיפה וחדירה, התרחיש האסטרטגי לפיו חיזבאללה ינסה לכבוש בכוח פלוגתי ישוב או מוצב של צה"ל עלול להיגמר באסון כבד.

גלנט: "נתניהו רוצה להגיע להסכמות"

יותר מוקדם התייחס שר הביטחון יואב גלנט לרפורמה המשפטית כשאמר: "כולם רוצים להגיע להסכמות וצריך לעשות מאמץ מירבי לשם כך- אבל לא לתת את הווטו לצד השני" אמרו בהודעה. "בניגוד לדעת רבים, ראש הממשלה העביר את התיקון לעילת הסבירות, ובניגוד לדעת רבים הוא גם קרא לעצור עד נובמבר כדי להגיע להסכמות. ראש ההמשלה נתניהו יפעל בכול כוחו להוביל את המשך החקיקה בהסכמות רחבות גם בעתיד, ככל שניתן".

נתניהו וגלנט (צילום: יונתן זינדל/פלאש 90)

הדברים של גלנט באים בעקבות סוף שבוע לא רגוע בליכוד. בתגובה להודעה של בג"צ כי ידון בחוקי יסוד בהם 'עילת הסבירות' ו'חוק הנבצרות' נשמעו קולות בליכוד לפיהם אין לבג"צ סמכות לדון בחוקים האלה ולכן אין לציית לפסקי ההלכה. במקביל, חברי סיעה רבים יצאו נגד מהלכי החקיקה של הקואליציה מה שחייב הודעה מיוחדת של המפלגה.