מבזקים
סרוגים

מפקד מג"ב ללוחם שזוכה: מוציא אותך לקורס מפקדים

מפקד משמר הגבול, ניצב אמיר כהן התקשר ללוחם שזוכה מהריגת איאד אל חאלק והודיע לו כי הוא מחזיר אותו למערך הלוחם ומוציא אותו לקורס מפקדים. המפכ"ל: "בית המשפט עשה צדק בהחלטתו"

אריה יואלי | חדשות סרוגים
י"ז תמוז התשפ"ג
מפקד מג"ב ללוחם שזוכה: מוציא אותך לקורס מפקדים
מפקד מג"ב ללוחם שזוכה: מוציא אותך לקורס מפקדים צילום: (צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש90)

שעה קלה לאחר זיכויו של לוחם מג"ב שירה באיאד אל חאלק, התקשר מפקד משמר הגבול, ניצב אמיר כהן ללוחם והודיעו לו על החזרתו למערך הלוחם ועל הוצאתו לקורס מפקדים.

הלוחם, ירה באל-חאלק – ערבי תושב מזרח ירושלים בעל צרכים מיוחדים – לאחר שטעה לחשוב שהוא מחבל. הפרקליטות העמידה אותו לדין בעבירה של המתה בקלות דעת, והיום הוא זוכה.

"מוציא אותך לקורס מפקדים"

"לאורך כל הדרך נתתי גיבוי מלא ואני שמח על החלטת בית המשפט לזכות אותך", אמר כהן ללוחם. "אני מודיע לך כי אני מחזיר אותך למערך הלוחם של החיל ומאשר את בקשתך לצאת לקורס מפקדים שיחל בעוד מספר שבועות".

בית המשפט זיכה את הלוחם שירה באיאד אל חלאק
בית המשפט זיכה את הלוחם שירה באיאד אל חלאקצילום: בית המשפט זיכה את הלוחם שירה באיאד אל חלאק

עוד הוסיף מפקד מג"ב: "משמר הגבול הינו חיל ערכי ומקצועי שהרוח שלו מובילה את הלוחמים לתת את המענה הנדרש בכדי לשמור על ביטחון אזרחי ישראל."

הלוחם ואביו הודו למפקד מג"ב ואמרו: "אנחנו מודים ומשבחים את האומץ הפיקודי, האמון וההחלטה להחתים קבע ובעיקר את הרוח הגבית שנתת לנו מפקד מג"ב לאורך כל השנים."

המפכ"ל: בית המשפט עשה צדק בהחלטתו

המפכ״ל קובי שבתאי שהיה בזמן האירוע מפקד משמר הגבול, גיבה גם הוא את הלוחם: ״מדובר באירוע שבו אדם קיפח את חייו ולכן מדובר באירוע מצער, יחד עם זאת , אמרתי מהרגע הראשון כי אנחנו המפקדים שלחנו את השוטר למשימה ולנו האחריות לעמוד לצידו. אני סבור כי בית המשפט עשה צדק בהחלטתו. נמשיך ונעמוד לצידם של שוטרי משטרת ישראל ״.

איאד אלחלאק אמיר כהן מג"ב קובי שבתאי