ח"כ חילי טרופר הגיב הערב (שלישי) לאמירות של אהוד ברק ויאיר גולן וקריאותיהם להפר את החוק במחאה על הרפורמה המשפטית. בדבריו הבהיר כי הוא מתנגד לאמירות שלהם, וקרא לשמור על אחדות בקרב הציבור.
"את המאבק על הבית, צריך לנהל עם גבולות ברורים, אחרת הבית המשותף יתמוטט עלינו" אמר טרופר בפוסט שכתב בפייסבוק. "אהוד ברק ויאיר גולן הם אנשים עתירי זכויות ומפקדי צה"ל אמיצים, ויש בי הכרת תודה על השנים שלחמו למען המדינה תוך סיכון חייהם. עם זאת, אמירותיהם מסוכנות ללכידות הפנימית של מדינת ישראל ואני חלוק עליהם עמוקות".

"גם אני מתנגד לממשלה ולמהלכיה, אך דווקא מי שמחויב לדמוקרטיה, חייב להיות הראשון שמקבל את כללי המשחק הדמוקרטים" הבהיר. "'מרי אזרחי' לדברי ברק ו'מרי רחב היקף באמצעים בלתי חוקיים' כהגדרת גולן מחמירים את הקרע הפנימי ואמורים להרתיע כל מי שהדמוקרטיה חשובה לו, ובעיקר את כל מי שרוצה שנמשיך לחיות כאן ביחד, למרות חילוקי הדעות בתוכנו".
"יש בממשלה מי שמתעקש לקרוע אותנו מבפנים ושבוחר לדרוס ולבזות. כל יום מחדש יש שרים ששוברים, מגדפים וממיטים בושה על מדינת ישראל" הוסיף. "מול הדרך המסוכנת הזו צריך להיאבק בדרך אחראית, ערכית ומחברת. זה סוד ההצלחה של המחאה. זה הסוד של מדינת ישראל".

"המחאה נגד המהפכה המשפטית הצליחה בין השאר משום שהיתה רחבה, ממלכתית ומאחדת. סביב המסרים הללו התלכדו המונים. אני משוכנע שרוב מוחלט של המוחים מתנגדים לקריאות של ברק וגולן" סיכם. "ההליכה למחוזות קיצוניים, היא גם רעה בפני עצמה והיא גם מזיקה למחאה. דרכם של ברק וגולן מרחיקה, במקום לקרב. מפרקת, במקום לבנות".
תגובות
טרופר צודק וגם ברק וגולן צודקים גולן וברק צודקים בכך שכאשר ממשלה מנסה לבצע שינוי חוקתי שיפגע בדמוקרטיה ובהפרדת הרשויות, זה ערכי ומוסרי להילחם בה בכל הכוח, ללא מגבלות. טרופר צודק בכך שבמבחן התוצאה זה יפגע בעם ישראל. ולכן המאבק צריך להיות ללא הפרה של החוק. בכל מקרה לממשלה הזאת אין מנדט מהציבור. 20% מהמנדטים שהיא קיבלה בבחירות עברו למחנה השני. אם יהיה משאל עם על הרפורמה או בחירות חוזרות, לימין אין סיכוי לגרד את ה-50 מנדטים.