מועצת חכמי התורה של תנועת ש״ס התכנסה הערב (ה') בפעם הראשונה בהרכבה החדש, לאחר צירוף רבנים חדשים בעקבות פטירתם של הרב שלום כהן והרב שמעון בעדני.

הכינוס התקיים בבית ש״ס בירושלים במעמד זקן מועצת החכמים: הרב משה מאיה וחברי המועצת: הרב ראובן אלבז ראש ישיבת אור החיים, הרב דוד יוסף ראש ביהמ״ד יחווה דעת, והחברים החדשים הרב שלמה בן שמעון חבר בית הדין הגדול וגאב"ד נוה ציון, הרב אברהם סאלים ראש ישיבת ׳מאור התורה׳, הרב שמואל בצלאל ראש ישיבת ‘פורת יוסף’, והרב שלמה מחפוד רבה של יהדות תימן וגאב"ד ‘יורה דעה’.

בכינוס השתתפו השרים וחברי הכנסת של ש"ס ובסיומו חתמו הרבנים על שורה של החלטות בהן דרישה להחמיר את הפיקוח על הטלפונים הסלולריים.

צילום: יעקב כהן
צילום: יעקב כהן

החלטות מרנן ורבנן מועצת חכמי התורה שליט"א, כפי שהתקבלו בכינוס ההיסטורי היום

החלטות מועצת חכמי התורה

א. מועצת חכמי התורה מביעה את כאבה לנוכח פיגועי הטרור הקשים ורציחת נפשות יקרות הי"ד, בידי מחבלים בני עוולה, המועצת משגרת את תנחומיה למשפחות האבלות, ומתפללת לרפואת כל הפצועים, ויהי רצון שלא ישמע עוד שוד ושבר בגבולנו.

ב. מועצת חכמי התורה מחזקת את ידיהם של שלוחי דרבנן נציגי תנועת ש"ס בראשותו של מכובדנו הנעלה יו"ר התנועה הרב רבי אריה דרעי שליט"א, העומדים איתן על משמר קודשי ישראל, ופועלים במסירות לחיזוק עולם התורה והיהדות ובדאגה לשכבות החלשות ולכל נצרך.

ג. מועצת חכמי התורה הנחתה את נציגי התנועה לעמוד בכל עוז על משמר עולם התורה, על מנת שכל בן תורה יוכל לשקוד על תלמודו ללא כל הפרעה, ויש לוודא את קידום הליכי העברת החוק כמסוכם.

ד. מועצת חכמי התורה קיבלה בשמחה את הבשורה בחידוש 'ועדת הרבנים לענייני תקשורת', בראשות מו"ר הגאון הגדול רבי משה מאיה שליט"א, ואתו עמו חכמי וגדולי הדור, שיש בדבר חיזוק עצום מפני פגעי הטכנולוגיה, והנחתה להשלים את העברת החוק המשמר את הקומה הכשרה ללא כל שינוי כלל. מועצת חכמי התורה קוראת לכל בן תורה וירא שמים להציל נפשו ונפש אנשי ביתו מרדת שחת על ידי פגעי הטכנולוגיה, ולהתרחק מזה כמטחווי קשת.

ה. מועצת חכמי התורה הנחתה את יו"ר התנועה לפעול להרחבת גבולות הקדושה בכל רחבי הארץ, באמצעות חיזוק והגדלת כוחה של התנועה בכל הרשויות המקומיות, לקראת הבחירות בחודש חשוון תשפ"ד הבעל"ט, שכידוע כמה חשיבות יש בכך להעמדת הדת על תילה בכל מקום ולדאגה לכלל ולפרט.

ו. מועצת חכמי התורה מביעה את דאגתה לנוכח השיסוי בעם וההסתה כנגד עמלי התורה, ופונה לכלל ישראל בקריאה 'אל נא אחי תרעו'. עלינו להתחזק יחד באחדות ובאהבת ישראל, בדרך שהנחילו לנו רבותינו מאורי דרכנו, מרן רבינו עובדיה יוסף זצוק"ל, מרן ראש הישיבה חכם שלום כהן זצוק"ל ומרן פאר הדור רבנו שמעון בעדני זצוק"ל. וזכות האחדות נזכה לגאולה השלמה בב"א.