חדשות חינוך

מכת מדינה: המשטרה עצרה גננת בחשד להתעללות

עוד מקרה התעללות בגנים. המשטרה עצרה תושבת לוד כבת 60 בחשד להתעללות בגן ילדים באחד היישובים הסמוכים לשוהם. במשטרת ישראל הצטברו ראיות נגד הגננת בחשד להתעללות בילדי הגן

מכת מדינה: המשטרה עצרה גננת בחשד להתעללות
צילום: אילוסטרציה (צילום: Beloborod\shutterstock)

עוד מקרה התעללות בגני הילדים: המשטרה עצרה גננת תושבת לוד בחשד להתעללות בילדים. חוקרי תחנת ראש העין פתחו בחקירה לאחר שהתקבל דיווח על גננת שעלה חשד כי התעללה בילדי הגן בו היא עובדת באחד היישובים הסמוכים לשוהם.

אמש עצרה המשטרה את הגננת, תושבת לוד כבת 60 בחשד שתקפה קטינים בגן הילדים בו עבדה. ככל שהחקירה התקדמה הצטברו ראיות לתקיפות שלכאורה ביצעה הגננת ובתום חקירתה בתחנת ראש העין היא נכלאה. היום (חמישי) היא הובאה לדיון בנוגע להארכת מעצרה בבית המשפט בפתח תקווה.

Yonatan Sindel/Flash90 ((צילום: יונתן זינדל/פלאש90))

חשוב לציין כי מדובר בתופעה שהפכה נרחבת בתקופה האחרונה, בימים האחרונים הוגש כתב אישום נגד אילנה קובר, גננת מאילת שתועדו מעל 400 מקרים בהם היא התעללה בילדי הגן ובממשלה הגישו תוכנית למאבק בהתעללות בגני הילדים הכוללת שימוש במצלמות בגנים תוך מתן אישור לנציגות ההורים לצפות פעם בחודש בהקלטות.

חדשות סרוגים

בהסתדרות המורים לא יישרו קו עם ההחלטה ומזכ"לית ההסתדרות יפה בן דוד הגדירה את השימוש במצלמות כחדירה לפרטיות וכאמצעי הפחדה של גננות. עוד אמרה בן דוד כי השימוש במצלמות יפגע בגיוסים של גננות חדשות וכי הדבר יוביל למחסור עמוק בכוח האדם בגני הילדים.

תגובות

1
1
לא הפתרון הנכון
15.06.23

צריך להכשיר סייעות ומטפלות לקבל רישיון לטיפול בילדים, לא יתכן שכול מי שלא התקבלה לעבודות אחרות, תגיע לטפל בחלק הכי רגיש בחיינו. וכן, צריך לתגמל בעין יפה גם סייעות, מורות וצוותי הוראה מקצועיים ופארארפואיים, כי הנטישה ממשיכה ככול שהולכים ומרעים את התנאים. אי אפשר להרעיב את החמור וגם לצפות ממנו לעבודה מסורה. אנשים צריכים להיות מתוגמלים, ואגב , גם לתת לסייעות שעות מ"מ של מורות זה ממש לא פתרון, ורק מקומם את המורות ומחטיא את המטרה.