כן, יש דבר כזה עוגת גבינה ללא גלוטן, וזה טעים במיוחד: גם לשוחרי בריאות, צליאקים, וחובבי מזון ללא גלוטן- יש אפשרויות מעולות וטעימות לקינוחים בחג השבועות, שתוכלו להכין גם בכל תבנית שיש לכם בבית- ריבוע או פס.

(צילום: אבי וולדמן)

מצרכים:

400 גר בישקוטים ללא גלוטן

200 מ"ל אספרסו

לקרם:

120 גר סוכר

500 גר מסקרפונה

500 מל שמנת להקצפה

2 כפיות תמצית וניל

קקאו

הוראות הכנה:

טובלים את הבישקוטים בקפה ומצפים את תחתית התבנית בבישקוטים (חצי מכמות הבישקוטים).

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר (הקצפה קלה, מרקם רך).

בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה את גבינת המסקרפונה והווניל, ואז מוסיפים לשמנת המוקצפת עד לקבלת מרקם אחיד.

מצפים את השכבה של הבישקוטים בחצי מכמות הקרם.

על שכבת הקרם מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה, ובסוף שכבה נוספת של הקרם מסקרפונה.

לסיום, מפזרים קקאו מעל בעזרת מסננת.

מכניסים למקרר לפני ההגשה.

באדיבות הקונדיטור רן בן דוד ורשת 'ביגה'.