חג השבועות מביא איתו תמיד את אותם המאכלים: דגים, פסטות, גבינות ופשטידות. אם אתם רוצים לגוון מעט ולחדש את שולחן החג שלכם, הנה מתכון למאפה פילו בולגרי.

מאפה בולגרי עם גבינה הוא מאכל פופולרי ואהוב במטבח הבולגרי. המאכל הנפוץ ביותר של מאפה עם גבינה נקרא "בניצה", שהוא סוג של מאפה פילו במילוי תערובת של גבינה, ביצים ולעתים גם יוגורט או תרד.

(צילום: גיל אבירם)

מצרכים:

1 חבילה גבינת טוב טעם

1 קובייה בולגרית 16%

חופן גבינה צהובה עמק מגורדת

מיכל שמנת מתוקה 38%

2 ביצים שלמות

מלח ופלפל שחור טחון

2 כפות קמח

חבילה עלי פילו

חמאה מומסת למריחה

אופן ההכנה:

 מערבבים את כל חומרי המלית.

מסדרים בתבנית אפייה שכבה של עלי פילו מקומטים ויוצקים מעל את המלית.

מעל המלית מסדרים עוד עלים שלמים של פילו מקומטים בצפיפות.

מורחים את השכבה העליונה בחמאה מזוקקת בנדיבות, מכניסים לתנור ואופים בחום של 200 מעלות עד להשחמה טובה.

מתכון באדיבות 'סולתם' וגיל אבירם