יאמי: גלידת גבינה לוטוס בציפוי מרשמלו מדורה - סרוגים

יאמי: גלידת גבינה לוטוס בציפוי מרשמלו מדורה

אם אתם מחפשים קינוח שהוא שואו מצאנו לכם את האחד: קינוח בשילוב גלידה ביתית ומרנג מצופה שערות סוכר שמבעירים למול האורחים הנדהמים. הבטחה שלנו: קינוח כזה מעולם לא הכנתם

author-image
יאמי: גלידת גבינה לוטוס בציפוי מרשמלו מדורה
  (צילום: נמרוד סונדרס)

השפית קונדיטורית קרין גורן והמתכונאי רון יוחננוב יצאו בפרויקט משותף לרגל חג השבועות, במסגרתו יציגו מתכונים ייחודיים ומפתיעים לחג השבועות

מתכון ל 8 מנות:

גלידה ביתית

500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1 חלב מרוכז פחית
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 חבילה עוגיות לוטוס
טחונות לפירורים

מרנג

120מ"ל מים
250 גרם סוכר לבן
3 חלבונים L

(צילום: נמרוד סונדרס)

אופן הכנה:

מכינים את הגלידה (6 שעות מראש): מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, מוסיפים חלב מרוכז וגבינה ומקציפים לקרם דליל.

מערבבים פנימה פירורי לוטוס, מוזגים לקערה מרופדת בניילון נצמד ומקפיאים 6 שעות להתקשות.

מכינים את המרנג (לפני ההגשה): מרתיחים מים וסוכר על אש בינונית בלי לערבב עד שהסוכר נמס לחלוטין.

מסירים מהאש ומחכים שהבועות ייעלמו. בינתיים מקציפים חלבונים 2 דקות במהירות גבוהה.

מוזגים את הסירופ בהדרגה תוך הקצפה. מקציפים 5 דקות עד שהקערה פושרת למגע.

מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פייה משוננת.

מגישים: הופכים את העוגה על צלחת הגשה עמוקה (כדי לתחום את הלהבות).

מקלפים את הניילון ומזלפים פסי מרנג לכיסוי (בלי שפיצים כי הם יישרפו).

מכסים את העוגה בהר של שערות סבתא ומגישים לשולחן.

מטפטפים ברנדי על שערות הסבתא במפוזר. מדליקים במצית ארוכה.

משתחווים למחיאות הכפיים. האש תיכבה לבד תוך חצי דקה, לא לדאוג.


המתכון בחסון המותג KENWOOD

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו