חג השבועות בפתח והוטלה עליכם המשימה לארגן את הקינוח לארוחת החג. בין אם אתם מכנים את עצמם חובבי אפייה או שאתם מתרחקים מהמטבח, אספנו לכם כמה רעיונות לעוגות גבינה מושלמות לחג החלב.

למשקיעים: עוגת גבינה ניו יורק עם פירורי ביסקוויט בטעם וניל (כ-15 יחידות)

זמן הכנה: כשעתיים, זמן עבודה: כחצי שעה

מצרכים לשכבת הפירורים:

300 גרם (שקית) פירורי ביסקוויט בטעם וניל הדר

200 גרם חמאה

מצרכים לשכבת העוגה:

250 גרם גבינת שמנת 25% שומן

200 גרם סוכר

850 גרם גבינה לבנה 5%

20 גרם מקל וניל

200 גרם שוקולד לבן

100 מ"ל שמנת מתוקה

30 גרם קמח

5 ביצים

מצרכים לציפוי העוגה:

2 גביעים של שמנת חמוצה 28%

30 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים מראש תנור ל-120 מעלות, מרפדים בנייר אפיה תבנית קפיצית עגולה 24 ס"מ.

ממיסים את החמאה במיקרוגל ומערבבים עם שקית פירורי הביסקוויט.

מעבירים את תערובת הפירורים והחמאה לתבנית, מהדקים היטב כך שתכסה את התחתית ואת הדפנות ומכניסים להקפאה למשך חצי שעה.

בקערה גדולה מכניסים את גבינת השמנת, הסוכר, גבינה לבנה, וניל והביצים ומערבבים היטב.

בקערה נוספת מחממים במיקרו את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה. מקפלים פנימה לתערובת של הגבינות. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ושופכים לתבנית.

מכניסים לתנור למשך שעה וחצי עד שעתיים. בודקים בעזרת קיסם.

מערבבים את חומרי הציפוי, שופכים מעל העוגה האפויה ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות.

מתכון באדיבות לירז סויסה וחברת "הדר אפיפית"

פירורי ביסקוויט בטעם וניל (צילום: יח"צ)

לאלו עם הרצון הטוב: עוגת גבינה ללא אפייה

רוצים להשקיע אבל אין לכם הרבה זמן? הנה מתכון לעוגה מושלמת שלא דורשת יותר מידי

מצרכים לבסיס:

200 גרם ביסקוויטים מחיטה מלאה/ שיבולת שועל

70 גרם סוכר חום

110 גרם חמאה מומסת

מצרכים לשכבת הגבינה:

680 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי

60 גרם שמנת חמוצה

100 גרם סוכר

2 כפיות מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

300 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

2 כפות אבקת סוכר

100 מ"ל ריבת פטל

הוראות הכנה:

מערבבים את כל הרכיבים של הכנת הבסיס ויוצקים אל תבנית עוגה מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 10 דקות בטמפרטורה של 190 מעלות.

מערבבים בקערה את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, הסוכר, תמצית הווניל ומיץ הלימון, עד לקבלת מרקם חלק.

בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת המתוקה, מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

מערבבים את שתי התערובות עד לאיחוד מלא.

יוצקים את התערובת על בסיס הביסקוויטים, ומקררים לפחות 6-8 שעות (ועד יומיים). מגישים את העוגה עם ריבת הפטל מעל.

מתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch

(צילום: Küppersbusch studio)

לעצלנים: עוגת גבינה קנויה

בוקר ערב החג וקלטתם ששכחתם להביא קינוח לארוחה? קונדיטוריות רבות ברחבי הארץ ימכרו עוגות גבינה עד הרגע האחרון, ביניהם גם קונדיטוריית 'טאטי', עם מגוון עוגות חגיגיות. המלצה שלנו: מוס גבינה ופירות קיץ שבתוכו יש שכבות של ביסקוויט דבש, משמש ופסיפלורה.

(צילום: דניאל לילה)