אם אתם רוצים לגוון מעט מהתבניות הגדולות של עוגות הגבינה, ולהוסיף משהו חדש לטעם המוכר ואהוב, הנה מתכון למאפה גבינה רך וטעים עם ריבת פירות בכל טעם שתבחרו.

מצרכים (ל-9 מאפים אישיים):

1/2 גביע שמנת חמוצה 9%

2 גביעי גבינה לבנה 5% (סה"כ 500 גרם)

2 ביצים גדולות

1/3 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח

1/2 כפית תמצית וניל

15 כפריות ריבה (כ-75 גרם) ללא תוספת סוכר בטעמים שונים (משמש/ תות/ שזיפים/ מנגו וכו')

אופן ההכנה:

טורפים את הביצים ומערבבים עם שאר המצרכים (מלבד הריבה) לתערובת אחידה.

מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר ויוצקים לכל שקע כף גדושה מהתערובת.

מעל התערובת מניחים כפית של ריבה, ויוצקים מעליה עוד כף מהתערובת כדי לכסות אותה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-18 מעלות במשך כ-30 דקות.

המתכון באדיבות חלי ממן