ראש עיריית רמת גן כרמל שאמה הכהן, הגיע היום (א') לדיון מיוחד בוועדת הכספים של הכנסת, בנושא חוק "קרן הארנונה" המתוכנן לעבור יחד עם תקציב המדינה. אשר ההצבעות עליו מתוכננות לעוד מספר שבועות. במהלך הדיון התרעם שאמה ויצא בחריפות נגד החוק.
מטרת החוק המוצע ומוכר כיום כ"קרן הארנונה" היא ליצור גוף ייעודי, אשר ירכז את כל הכנסות הארנונה העירוניות מכלל הארץ תחת רשות אחת. שתאפשר לרשויות חלשות ליהנות מהרווחים הגבוהים שמכניסות עיריות גדולות מבינוי עסקי. בנוסף בין מטרות החוק היא לעודד עיריות להסב יותר שטחים ומבנים למגורים במטרה להקל על משבר הדיור.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
במהלך הדיון כאשר קיבל ראש העיר רמת גן את זכות הדיבור אליו תקף את חוק קרן הארנונה ואמר: "חוק רע בלשון המעטה, חוק שבשם מילים גבוהות ויפות יביא את כל התוצאות ההפוכות. צמצום פערים זה להרים אנשים מלמטה לא ללחוץ אנשים מלמעלה."
בנוסף התרעם שאמה מהפגיעה כפי שהוא רואה אותה בסדרי העבודה של העיריות בנושאי בנייה ותכנון ואמר: "עידוד בניה זה לא לעשות את כל הדברים הכי לא נכונים כדי לגרום לנו להתחיל ממחר לעצור את היתרי הבניה, וראש עיר שלא יעצור את היתרי הבניה הוא פושע."
שאמה תקף בנוסף את התנהלות הממשלה בזעם וצעק לעבר יושב ראש הוועדה חבר הכנסת משה גפני: "אתם הורסים את המרקם העדין שעליו עיר מתקיימת. איבדתם כל כיוון, מישהו צריך לעצור אתכם. אנחנו תחת ג'יהאד – לא ג'יהאד איסלאמי, ג'יהאד שאתם ממטירים עלינו גזירות – אין לנו כיפת ברזל יש לנו רק אותנו. זה שהשלטון המקומי לא שובת עד היום זה פשע, אני יותר לא חלק מהשלטון המקומי. הודעתי לראש עריית תל אביב רון חולדאי שאנחנו פורשים מפורום ה-15 וכל מי שלא יפרוש הוא שותף לפשע הזה."
בנוסף לראש עיריית רמת גן גם ראש עיריית הרצליה הביע חשש ממעבר החוק וחשף במכתב לראש הממשלה לפני מספר ימים כי הוא חושש: "מפני סירוב המוני לתשלום ארנונה לנוכח העושק שעל הפרק".
ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי נענה היום (א') לקריאתו של ראש עיריית רמת גן, וקרא גם הוא להשבית את העיריות לאור המשך קידום החוק.
מה דעתך בנושא?
22 תגובות
4 דיונים
רותי חסון
היחידי שמעיז לומר אמת אם יבדקו את עירית בני ברק לא יאמינו כמה שחיתות וריקבון יש שם הם לא ישלמו שקל רק יקחו.. העיריה הכי עשירה בארץ...
07:27 17.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דפנה
כהן השמה לך לעזה עם הג'יהאד מאוד מתאים לך.
06:36 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אייטולה חוומייני
מחר יוצא סיור לאיראן נישאר עוד מקום..מוזמנת על חשבוננו..
07:29 17.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ממשלת חורבן בית שלישי
צודק! כל הכבוד! ממשלה מטורפת, פראית, חסרת אחריות, חסרת ידע וניסיון ומסוכנת, שמשתלחת ללא רחם בכל מוסדות המדינה! הנזקים שעשתה במיליארדים יחסרו לעד בקופת המדינה! מושחתים עופו הביתה!
23:02 15.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הגאון
לראש עיריית רמת גן יש 8 דירות מענין מהיכן ואיך הוא השיג אותן
16:40 15.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודה
יש לנהל ויכוח הגיוני ולא בצעקות של אנשים קיצוניים ובלי פוליטיקה קטנה שנובעת ממשקעים אישיים. חלאס להלך עלינו אימים. יש להגיע לחלוקה צודקת יותר מצד אחד, ומצג דני להגדיל מס'...
יש לנהל ויכוח הגיוני ולא בצעקות של אנשים קיצוניים ובלי פוליטיקה קטנה שנובעת ממשקעים אישיים. חלאס להלך עלינו אימים. יש להגיע לחלוקה צודקת יותר מצד אחד, ומצג דני להגדיל מס' התחלות בניה כדי שיהיה עתיד לילדינו. לבית שאן לדוגמא אין צאנס בחיים להגיע לרמת ההכנסות של תל אביב ולכן אין ויכוח שצריך לאזן. צריך לפקח על הכספים ולודא שהם הולכים למטרות שנקבעו.
המשך 15:26 15.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קובי מאנה
בטח מתרעם הוא נטל הלוואת ב8000000 ש"ח עכשיו לא יצליח להחזיר
14:35 15.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נאורי
כרמל שמא איש ליכוד ואם הוא יוצא כך כנגד הממשלה הרקובה הזאת,זה אומר שכל עם ישראל השפויים חייבים להפגין כנגד הגזרות של ממשלת מושחתיהו.
13:11 15.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הזועם
בתגובה ל: נאורי
כעורי האיש הוא איש ליכוד ממורמר ןאלה הטנשים המסוכנים והמכוערים ביותר ןמי יודע אם הוא רוצה לאתרג את עצמו ועל כן הוא יוצא כנגד הממשלה, ואם נכון מה שכתב אחד המגיבים שלשמה יש 8 דירות אז זה צריך בירור,
15:14 17.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קוקי
כרמל תאמר את האמת כל ההתנגדויות נובעות מכך שהעיפו אותך מהליכוד
10:47 15.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חמי חממה
ג'יהאד חרדי על מלא. בהובלת סמרטוטריץ' והציונות הדתית.
21:50 14.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
היהודי
בתגובה ל: חמי חממה
ימח שמך!!! אתה וכמותך הג'יהד האמיתי!!!
05:15 15.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חע
בתגובה ל: חמי חממה
אל תשכחו שאותו שאמה ראש עירית רמת גן לפני שבוע הסכים לזה היום השאמה הזה רוצה את הכסף גם של המדינה שמשקיעה ולא לעזור לאוכלוסיות מוחלשות.
07:43 15.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יפליא
בתגובה ל: היהודי
שקט יעובד אלילים מזמן חרדים הם לא יהודים במהות. צאו ותתחילו לדאוג לעצמכם. לא צריך תתפילות המזויפות שלכם ולא רוצה לממן אתכם צאו לנו מהחיים. טפילים.
10:33 15.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רני
האיש הזה הכניס את רמת גן לגירעון של 600 מיליון שקל . האדם האחרון שראוי לדבר זה הוא
21:49 14.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר