בשורה להורים. בית הדין הארצי לעבודה קיבל הערב (ש') את דרישת משרד החינוך והוציא צו מניעה לארגון המורים נגד השביתה שהייתה מתוכננת להתקיים מחר בכיתות י' ו-י"א.
בית הדין קבע כי יש לדחות את השביתה, בגלל שהיא הוכרזה ממש בסמוך לכניסת השבת. הוא הזמין את ארגון המורים להסביר עד מחר בצהריים מדוע הוא נוקט בצעד הדרסטי של שביתה.
נזכיר כי ביום שישי, הכריז יו"ר ארגון המורים רן ארז, על על שביתת אזהרה בת יום אחד ביום ראשון הקרוב (30.4) בכיתות י ו-י'א בכל רחבי הארץ. ההחלטה החריגה להשבית באה בעקבות חוסר הענות של משרדי האוצר והחינוך לדרישות של ארגון המורים העל יסודיים, וזה לאחר יותר משנה של משא ומתן שלא צלח.
ממשרד החינוך נמסר: "משרד החינוך מברך על החלטת בית הדין שלא לאפשר את השביתה שתוכננה להתקיים מחר זאת במטרה למנוע פגיעה בתלמידי כיתות י׳-י״א. משרד החינוך עושה מאמצים רבים לקידום המשא ומתן בין האוצר לארגון המורים בסוגיית הסכם השכר של עובדי ההוראה בבתי הספר העל יסודיים, ותומך בדרישת ארגון המורים ובמאבקם הצודק לשיפור שכרם ותנאי עבודתם. נבהיר כי משרד החינוך לא ייתן ידו לפגיעה בתלמידי ישראל ובציבור ההורים".
רן ארז: זלזול של פקידי האוצר במורים"

יו״ר הארגון, רן ארז תקף את שר החינוך ואמר: "צר לי לראות את חוסר העניין שמגלה שר החינוך, יואב קיש, על המתרחש במערכת החינוך, על המחסור במורים מקצועיים, על הנטישה הקיימת והזלזול של פקידי האוצר בתביעות המורים העל יסודיים". ארגון המורים הוסיפו כי ביום ראשון יודיע הארגון על הצעדים הבאים.
המורים דרשו, משרד האוצר הגיש הצעה נגדית
השביתה הנרחבת מגיעה לאחר שארגון המורים דרש להעלות את שכרו של מורה מתחיל לכ-12,000. משרד האוצר התנגד לדרישה והעלה הצעה נגדית.
על פי ההצעה של משרד האוצר, אם ארגון המורים יגיע להסכם, שכרו של מורה יתחיל ב-10,000 ש״ח לתואר ראשון ו-10,900 ש״ח לתואר שני; כמו כן המשכורת תקבל תוספת של מעל ל-1,500 ש״ח. בפעימה הראשונה, בחודש ספטמבר הקרוב, יעלה שכרם ל-9,099 ש״ח ו-9,952 ש״ח בהתאמה.
בנוסף, על פי ההסכם המוצע, יינתנו תוספת שכר לכלל המורים שאינן פוחתות מסכום של 850 ש״ח בהבשלה מלאה של ההסכם.
משרד האוצר: להפסיק את הפגיעה בתלמידים"
לאחר שמשרד האוצר הגישו את ההצעה האחרונה, הם תקפו את ארגון המורים ואמרו: "צר לנו שארגון המורים ממשיך את הפגיעה בתלמידים. משרד האוצר קורא לארגון המורים להפסיק את הפגיעה הכבדה בתלמידי התיכון רגע לפני תקופת הבגרויות ולהגיע לשולחן המו״מ מתוך רצון אמיתי להגיע להסכם שכר ראוי וטוב עבור מערכת החינוך".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אלי
הליכוד שונא מורים
06:56 30.04.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר