להקת הפיל הכחול עוברת מהופעה להופעה כשיצירתם השירים והמוזיקה זורמת בעורקיהם. סולן הלקה, גלעד ומורן הגיעו לאולפן סרוגים ושוחחנו על התאונה של לירון, איך זה השפיעה על הקשר ביניהם, הזוגיות עם שרה והיחסים עם השיר המיתולוגי שלהם "יסמין".

צפו בראיון המלא:

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ריאיון הפיל הכחול

עריכה: אלעד זהבי

למה קוראים לכם הפיל הכחול?

"בגדול עברתי תאונה כשהייתי בן 18 שאחריה הייתי שנה בבית לווינשטיין והיה שם כדור שהייתי צריך לקחת כל יום כמעט והוא היה בצבע כחול ובדיוק חיפשנו שם ללהקה ואחי הציע את השם: "blue pill" – גלולה כחולה, הפיל הכחול."

מתי אתה מבין שהניידות שלך השתנתה?

"לקח לי הרבה זמן להבין את זה. כשאני אומר הרבה זמן אני מתכוון כמה שנים. בהתחלה זה חוסר הבנה של המצב אחר כך זה כזה אני אראה לכולם וגם לעצמי ויהיה בסדר. לאט לאט אתה מבין שקרה משהו שלא משנה כמה תחלום משהו קרה וזה מה שיש ולקבל את הדבר הזה לקח לי תקופה. כשמגיעים בסוף לשקט הזה של זה מה יש זה ממש נעים"

"את מורן אני מכיר מגיל אפס אנחנו אחים ואני סבא שלהם ואנחנו מגיל 14 אנחנו חברים לפני שהייתה להקה. לקח לי זמן להבין שלא רק אני קיבלתי כאפה אלא גם ההורים שלי והחברים שלי"

מורן משתף שלקח לו כמה שנים להתאושש מזה, "הייתי שם, בסקי יש את המקום שאתה יכול להרגיש אשמה פתאום, לקח כמה שנים בדיעבד קרו הרבה דברים טובים מאז" גלעד מוסיף: "מה שעברנו בשיקום בשבילי זה היה חוויה ובכל הסיטואציה המוגזמת הזו הייתי שמח ממש."

את החוויה בבית לווינשטיין הם מספרים בשמחה גדולה ונזכרים בסיטואציה הזו בעיניים של הומור. התקבצות של כל קשת החברה הישראלית ומה שזה מביא.

העלת פוסט על הזוגיות שלה ושל שרה (דייין) וכתבת שלא האמנת שזה יקרה
"אני יכול להגיד על עצמי שבמשך שנים לא הייתי מתחיל עם בנות. יש הרבה בנות שמבחינתן זה לא אישיו. העברתי המון שנים בלחכות שמשהו יקרה. הזוגיות הזו התחילה גם ככה שרה, האלבום שהוצאנו ליווה אותה בתקופה מאוד קשה והיא שלחה הודעה והתחלנו להתכתב ומשם זה המשיך לזוגיות אבל באמת הייתי צריך את ההתחלה. בדיעבד סתם בזבזתי הרבה שנים על לא להיות יוזם"

הולכים ברחוב והשיר שלכם המוכר זה "יסמין" מה היחסים שלכם עם השיר?

"אני מאוד אוהב את השיר הזה" משתף גלעד "יש לי הערכה גדולה אליו, בסופו של דבר הוא נכתב מהעומק של הלב" מורן מצטרף, "אני מאוד אוהב את השיר" לירון משתף שאצלו זה יותר מורכב: "אני הבעייתי, אצלי זה שונה, אני מסכים עם גלעד ומורן אבל זה לא השיר עצמו אבל זה נורא קשה לעשות הרבה שירים לאורך הרבה זמן ואנשים עדיין מדברים איתך על השיר. זה שיר טוב אבל אני בכלל לא חושב שזה השיר הכי טוב של הפיל הכחול. זה השיר שהכי הצליח הוא היה ברדיו ובאח הגדול והוא זלג לאנשים ושאר השירים הם אחרים הם שירים לאנשים שחיפשו אותם. ההופעות מלאות באנשים ששרים את כל המילים של כל השירים"

מה החלום עוד עשור?

"עוד עשר שנים אנחנו עדיין ממשיכים להופיע בכל הבמות שיש בארץ ושהם נגישות" מספר גלעד. את להקת הפיל הכחול תוכלו לפגוש בהופעה הקרובה בגריי ב4.5.