ליל הסדר בפתח, ואין כמוהו כדי לעורר חששות, תירוצים וחוסר נוחות בקהל עדת הרווקים והרווקות. בעוד מחיצתם שמחים לקראתו, החצי השני מחפשים היכן להתחבא מהשאלות של סבתא, וניסיונות השידוכים המפוקפקים של דוד משה, שלא מתייאש לעולם.

העניין הוא ש"איפה אתם בסדר" זה לא עניין של מקום, זה עניין של מהות ותפיסה.

לאחר שיחות עם מאות רווקים ורווקות אספתי עבורכם שלושה טיפים מעשיים שתוכלו ליישם כדי להגיע "יותר מבסדר" לחג הקרוב, כדי לצלוח אותו עם כמה שפחות חיכוכים לנפש.

1. תבחרו הוויה איתה אתם מגיעים לסדר

גם אם הדודה או האחיינים יבחרו לשאול שאלה מביכה או לומר משהו פחות מתאים, אנחנו צריכים לזכור שהדבר היחיד שיש לנו לנו שליטה עליו הוא התגובה שלנו. הוויה היא יותר מרגש , יותר מתחושה, הוויה זה לבחור תודעה. כמו להיכנס לדמות מסרט.

תשאלו את עצמכם לפני החג -מי אני רוצה להיות? מי אני בוחר להיות שם?

אם אתם מתקשים, נסו לחשוב על מישהו שאתם מעריכים, החל מקולגה עד דמות מספר או סרט, מישהו שיש בו יכולת איפוק, ששום דבר לא מזעזע אותו, שמסוגל לקחת דברים בקלות ואפילו לחלץ מהן טיפה של הומור.

הבחירה שלכם תשפיע על איך שתהיו שם. כשתכנסו באמת להוויה תרגישו איך הכל נראה אחרת, בקצב, בתחושה בשפת הגוף ובהרגשה.

אם תבחרו להיות קלילים או מצחיקים או רגועים או סתם אדישים, זה ישפיע ממש, תנסו ????

2. תכניסו את עצמכם למוד חיובי

כשאנחנו מגיעים למפגש כשטוב לנו, כשאנחנו מאושרים, מסופקים ואנרגטיים, זה משפיע.

לפני החג הכינו לכם רשימה של 10 דברים שמעלים לכם אנרגיה, אל תוותרו על לפחות 10! זה יכול להיות לשמוע פודקאסט טוב שמחכים אתכם, לעשות ספורט, לשבת על החוף ולהביט בים, לשמוע איזה שיר שמרים לכם את מצב הרוח, להתפלל או לקנות לעצמכם ספר מצוין. אתם הרי יודעים הכי טוב מה עוזר לכם.

ועכשיו – דאגו להכניס כמה שיותר מהרשימה ליום שלפני החג ולערב החג עצמו. רוצים להגזים? עיטפו לעצמכם איזו מתנה. כן! ממך אלייך (לא מגיע? מגיע)

תבואו טעונים בכיף, אופטימיות והחלטה נחושה להינות גם בערב חג.

3. השתמשו בכוח הדמיון

לדמיון שלנו יש כח מטורף, השתמשו בו כדי להכין את עצמכם. אתם יכולים לדמיין סיטואציות מביכות או צפויות מראש, להיזכר במה שקרה שנה שעברה, או אפילו להמציא על סמך היכרות עם היושבים מסביב לשולחן.

דמיינו סצנות המכילות משפטים קבועים שסבא זורק או סיטואציה פחות נעימה, ואז דמיינו איך אתם מגיבים, מה אתם עונים, ואולי אפילו איך אתם ממנפים את זה לטובתכם. חישבו מראש על כמה תשובות שהייתם רוצים לענות במצב הזה. נפו את התשובות המתגוננות, העוקצניות והנבוכות, והתמקדו בתשובות המתחמקות, המצחיקות, האופטימיות או אלה שפשוט מעבירות נושא באלגנטיות.

אבל אם אני אדמיין את זה מראש, מבחינת התת מודע שלי זה כבר קרה בדמיון ולכן במציאות נשאר לו רק לשלוף את זה מהזיכרון בצורה טבעית ולא מתאמצת. כמו כל דבר שאתם עושים פעם שנייה.

בהצלחה וחג כשר ושמח

==

חיה ממן היא מאמנת לזוגיות וחתונה מייסדת ״בקרוב זה בא".