באופוזיציה הגיבו הערב (חמישי) לנאומו של נשיא המדינה יצחק הרצוג על הרפורמה במערכת המשפט, בה הוא הביע ביקורת על מתווה החקיקה המקודם כעת על ידי הממשלה. בדבריהם חברי האופוזיציה קראו לעצור את קידום החקיקה ולפעול להידברות בין הצדדים.
הרצוג בקריאה חריפה: "זה רגע של להיות או לחדול"
"נאומו של הנשיא אמר בחדות ובבהירות את מה שמדינה שלמה יודעת: מתווה החקיקה הדורסני והאנטי-דמוקרטי של הממשלה צריך לעבור מן העולם" אמר ראש האופוזיציה יאיר לפיד. "יש לעצור מיד את החקיקה וללכת לבית הנשיא להידברות מעמיקה, רצינית ומוסכמת שתוביל לתיקון ושיפור מערכת המשפט והפרדת הרשויות".
גם יו"ר המחנה הממלכתי אמר כי הוא "מברך על מאמצי הנשיא ודבריו הנכוחים – הגיעה שעה שבה כל המנהיגים צריכים לשים את ישראל לפני הכל. כך עשיתי לאורך כל חיי וכך עשיתי מהרגע הפוליטי הראשון שלי, וכך אמשיך לעשות".
לדבריו, "המשמעות של לשים את ישראל לפני הכל, היא גם לא לוותר על עקרונות מהותיים. יש סעיפים שדגל שחור מונף מעליהם – כמו הרצון לפולטיזציה של מינוי השופטים ושומרי הסף. כדי שנוכל לפתור את זה, אני קורא לנתניהו לגלות אחריות, לעצור את רכבת החקיקה הדוהרת, ולשלוח את נציגיו מיד להידברות שתעצור את הקרע העמוק עוד הלילה".
ח"כ גלעד קריב (העבודה): "נשיא המדינה אומר דברים ברורים: מתווה החקיקה הנוכחי חייב לעבור מן העולם".
תגובות
חחח..אתם בגץ וגם הנשיא צריכים לעבור טיפול פסיכולוגי..אין פשרות מחזירים את שלטון העם לעם..מי שמחפש דיקטטורה שיקח את בגץ את הנשיא ואת הצבועים בכנסת שרצו לחוקק את התיקונים הללו ויחפשו ארץ אחרת!
גם אתה.
צודק לפיד. הפעולות ההרסניות של ביבי בליץ החקיקה ההיסטרי, קורס אחרי נזק עצום שגרם