לאחר ההתפרעות של חברי הכנסת מהאופוזיציה בוועדת החוקה, יו"ר הציונות הדתית חיזק את ידיו של חברו למפלגה יו"ר הוועדה ח"כ שמחה רוטמן. סמוטריץ' התייחס להתנהגות המבזה של חברי הכנסת וכינה אותה "כוחנות אלימה".
בציוץ בטוויטר כתב שר האוצר: "הידברות היא חשובה ואנחנו נעשה הכול כדי לקדם אותה. אבל למרבה הצער האופוזיציה מוכיחה שוב ושוב שאין פניה להידברות אלא לכוחנות אלימה ולא מקובלת. אני מבקש לחזק את חברי יו"ר וועדת החוקה שמחה רוטמן שלא נכנע לאלימות ומנהל את דיוני הוועדה במקצועיות ובענייניות".

גם שר התרבות והספורט מיקי זוהר התייחס להתנהגות האלימה של האופוזיציה ואמר: "ההתפרעות המבזה של חברי כנסת מהאופוזיציה בוועדת החוקה היא חציית קו אדום ופגיעה חמורה בלב הדמוקרטיה. גם אם יש לנו ויכוחים וחילוקי דעות – אסור בשום אופן לקפץ מעל שולחנות, להתעמת בביריונות עם סדרנים ולנהוג כאחרוני האנרכיסטים בכנסת ישראל. יש לנו מדינה אחת וכנסת אחת. די לפילוג".

חברי האופוזיציה שהגיעו לוועדה באו בעיקר להתפרע על מנת לנסות לעכב את יו"ר הועדה רוטמן מאישור הצעת החוק. המחאה התחילה בצורה משעשעת כאשר חברי הכנסת פצחו בשירת השיר: "אין לי ארץ גם אם אדמתי בוערת; לא אשתוק כי ארצי שינתה את פניה" כמחאה על השינויים הגדולים שמובילה הקואליציה.

מנהל יחידת הסדרנים של הכנסת נגד האופוזיציה: "תכבדו אותנו"
בהמשך הרוחות התלהטו וחברי האופוזיציה צעקו קריאות גנאי לעבר יו"ר הוועדה רוטמן. הגדיל לעשות ח"כ יוראי להב הרצנו מיש עתיד כאשר עלה על השולחן ורץ לכיוונו של יו"ר הועדה. לאחר מכן כאשר יו"ר הוועדה רוטמן הוציא את חברי הכנסת המתפרעים בעקבות 3 קריאות לסדר, סירבו חברי הכנסת לצאת מהאולם, התיישבו בהפגנתיות על הרצפה והתעמתו עם הסדרנים שניסו להוציא אותם.
בעקבות ההתנהגות האלימה והתוקפנית של הח"כים, מנהל יחידת הסדרנים בכנסת אביגדור רפאלי תקף את חברי האופוזיציה וביקש מהם לכבד את הסדרנים ולהישמע להוראתם.





תגובות
אמר מי שהכין בלוני גז לביצוע פיגוע והיום הוא שר במשרד הבטחון והאוצר....הרב שלך חשוד באונס, ראש הממשלה שלך עבריין ובקבינט יושב אסיר משוחרר.
שמאלנים אלימים ופרמטיביים.
פרס עבריין מין. רבין הפיל על אישתו את חשבון הדולרים. סער עבריין מין. יאיר נואף. ברק פדופיל.