ארבעה שבועות לתוך הקמת הממשלה וכבר משבר חמור מימין. בתגובה להריסת המאחז 'אור חיים' ביום שישי, שלושת שרי הציונות הדתית – בצלאל סמוטריץ', אורית סטרוק ואופיר סופר יחרימו מחר את ישיבת הממשלה.

גורמים במפלגת הציונות הדתית מסרו כי ההחרמה באה על רקע הפרת ההסכם הקואליציוני "זה בא לידי ביטוי שוב בשישי עם הנחיות של גלנט ללא תיאום ובניגוד להנחייתו של סמוטריץ׳ למנהל האזרחי. לא מתכוונים לעבור לסדר היום ובוחנים צעדים נוספים בהמשך".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

פינוי המאחז אור חיים

נזכיר כי ביום שישי נהרס המאחז 'אור חיים' ליד צומת תפוח, מאחז שהוקם על שמו של הרב חיים דרוקמן זצ"ל. שר הביטחון גלנט הורה לכוחות הביטחון להרוס את המאחז, למרות שלפי ההסכם הקואליציוני, סמוטריץ' הוא מי שאמור להיות אחראי על המנהל האזרחי. גלנט טען כי מדובר במאחז 'טרי' שהאכיפה שלו היא בידי צה"ל, סמוטריץ' טען כי כל הריסה היא בסמכותו.

בן גביר דווקא כן יגיע

מי שבכל זאת יגיע לישיבת הממשלה הוא איתמר בן גביר, שידרוש מגלנט את הריסת המאחז הבדואי חאן אל אחמר. לדבריו לא ייתכן שהורסים רק ליהודים ולא לערבים.

בהודעה מלשכתו נאמר: "השר בן גביר אומר כי חוק הוא חוק ואת החוק צריך לאכוף כלפי כל האוכלוסיות. ביום שישי עם הריסת המאחז "אור חיים" לזכרו של הרב דרוקמן, הציגה הממשלה קו חד וברור של אכיפת בנייה בלתי חוקית ומשום כך עלינו להחיל במידי את החוק גם על המאחז חאן אל אחמר והבנייה הבלתי חוקית כולה".

דמות נוספת שתגיע לישיבת הממשלה ותעורר סערה היא שר הפנים והבריאות אריה דרעי, עליו החליט בג"צ ביום חמישי כי הוא אינו ראוי להיות שר, והיועמ"שית בהרב-מיראה הורתה לראש הממשלה לפטרו.