אוסקר גלוך, שחקנה בן ה-18 של מכבי תל אביב המריא היום (רביעי) לאוסטריה לקראת מעברו הצפוי לאלופה המקומית רד בול זלצבורג. היהלום של מכבי תל אביב שביום שני האחרון עוד שיחק במשחק העונה נגד מכבי חיפה, צפוי לחתום מחר על החוזה הרשמי באלופת אוסטריה.
כזכור עוד מאז הוביל את ישראל לגמר אליפות אירופה לנוער בקיץ האחרון, קבוצות רבות ברחבי אירופה התענינו בכישרון הישראלי ואף נציגים רבים הגיעו לארץ לצפות בו מקרוב מלהטט במדי מכבי תל אביב. דיווחים מפתיעים נשמעו לאחרונה על כך שאפילו אחת הקבוצות הטובות בעולם, ברצלונה הספרדית, התענינה בכישרון הישראלי וניסתה לעשות מחטף של הדקה ה-90 לקבוצה האוסטרית.

ממשכורת חייל למיליון יורו בעונה
עלות עסקת הרכישה של השחקן צפויה להיות אחת הגדולות שנעשו בישראל כאשר על פי המסתמן זלצבורג תשלם סך הכול 7 מיליון שקל, כשחמישה מיליון שקלים ילכו למכבי ועוד שני מיליון ילכו לכיסו של אבי השחקן. המועדון התל אביבי דורש לקבל גם אחוזים ממכירה עתידית של השחקן המבטיח.
גם השחקן בן ה-18 צפוי להשתדרג כלכלית לאחר שבארץ השתכר ממשכורת חייל של 5,300 שקלים לחודש, בקבוצתו החדשה הוא צפוי להגיע לשכר של מיליון יורו בעונה. מחר צפוי השחקן לעבור את הבדיקות הרפואיות ולחתום לארבע וחצי שנים במועדון הפאר האוסטרי.
הציפיות גבוהות
גלוך הגיע לנתב"ג ביחד עם משפחתו וסוכניו הישראלים זאת לאחר שנפרד ביממה האחרונה מחבריו לקבוצה ומהאוהדים הרבים. השחקן העדיף לא לדבר עם העיתונאים שחיכו לו בשדה התעופה והעדיף להיפרד מבני משפחתו לקראת האתגר החדש מחוץ לגבולות הארץ.

הבחירה של השחקן הצעיר ברד בול זלצבורג נבעה בעקבות הצלחתה של הקבוצה האוסטרית בפיתוח כישרונות צעירים רבים שהגיעו אליה והתקדמו לקבוצות גדולות ברחבי היבשת. גלוך לא יהיה הישראלי הראשון בקבוצה הזאת. בשנים 2016-2017 שיחק שם שחקן נבחרת ישראל לשעבר מואנס דאבור.
גם בתקשורת האוסטרית סיקרו את המעבר, ועל פי הדיווחים שם, הציפיות מהשחקן גדולות ומאמן הקבוצה מייעד אותו לקבוצה הראשונה מרגע החתימה, למרות גילו הצעיר הוא לא מתכנן לתת לו להשתפשף בקבוצת המילואים.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים