אין חגיגה בלי עוגה, ואין חנוכה בלי לביבה חמה ומתוקה. מתכון ללביבות תפוחי אדמה פריכות וטעימות, עם שדרוג של גבינת פרמז'ן שמכניסה טוויסט ומגוונת את הטעם המוכר. כשאתם מצטיידים במצרכים, תתארגנו על כמות כפולה.

המכביטס

מתכון ללטקס (לביבות)

מצרכים:

4 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל לבן
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת/גרנה פדנה
1 ביצה
1 כף קמח

(צילום: גיל אבירם)

אופן ההכנה:

1. מגרדים את תפוחי האדמה והבצל על הפומפייה הדקה ביותר

2. סוחטים היטב את הנוזלים דרך מגבת מטבח.

3. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים ביצה וקמח.

4. מטגנים בקוביית חמאה וקצת שמן, 4-5 דקות מכל צד.

מגישים עם צזיקי או שמנת חמוצה. בתאבון!

המתכון באדיבות השף גיל אבירם ורשת כלי הבישול סולתם