מתכון לעוגת תפוחים וקינמון

סופ"ש חורפי במיוחד הגיע אלינו, וזה בדיוק הזמן להכין את העוגה המושלמת לשבת. מתכון לעוגת תפוחים וקינמון שתבוא לכם בול לצד התה או הקפה

מצרכים:

1 תפוח עץ קלוף
4 ביצים
113 גרם חמאה בטמפרטורת החדר / אפשר להחליף במרגרינה או כוס שמן
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
2 כוסות קמח
שקית סוכר וניל
שקית אבקת אפיה
1 כפית קינמון טחון
לשכבת התפוחים:
4-5 תפוחים
קינמון
סוכר חום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור על 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה או תבניות אינגליש קיק

2. מגרדים את התפוח בפומפיה או טוחנים גס במעבד מזון, לאחר מכן סוחטים מנוזלים

3. בקערה גדולה, טורפים את הביצים, הסוכר, הקינמון והסוכר וניל, מוסיפים את החמאה/ השמן ומערבבים היטב, לאחר מכן מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים לתערובת את התפוח המגורד

4. לשכבת התפוחים: פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ולאחר מכן מערבבים אותם בקערה עם קינמון וסוכר.

5. מסדרים את פרוסות התפוחים עם הקינמון והסוכר בתחתית התבנית ומעליהם יוצקים בזהירות את תערובת העוגה ומכניסים לתנור למשך 25 דקות או עד שהעוגה מוכנה (מכניסים קיסם ובודקים שהוא יוצא נקי מפרורים)

שבת שלום!