לקראת ההצבעה על מינוי יו"ר כנסת חדש, מפלגת חד"ש – תע"ל תציג מועמד משלה לתפקיד וזאת על אף שחברת הכנסת מירב בן ארי היא המועמדת של יש עתיד לתפקיד.

על פי הדיווח של דפנה ליאל, המהלך של איימן עודה ואחמד טיבי, הוא נקמה על כך שראשי האופוזיציה התעלמו מהם ולא תיאמו מולם את המועמדות של בן ארי. כעת, יהיו שני מועמדים מהאופוזיציה לתפקיד; מירב בן ארי ואיימן עודה. מטעם הקואליציה יהיה זה חבר הכנסת יריב לוין.

מוקדם יותר פורסם כי לקראת ההצבעה על מינוי יו"ר כנסת חדש, האופוזיציה הנכנסת החליטה להציב את ח"כ מירב בן ארי (יש עתיד) כמועמדת מטעמם לתפקיד, בתמיכת כל סיעות האופוזיציה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

קיש בוועדה המסדרת (ערוץ כנסת)

כזכור, הליכוד יביא מטעם הקואליציה את המועמדות של ח"כ יריב לוין בתור "מינוי זמני", ולקראת השבעת הממשלה ייתכן ויחליפו את הנציג שלהם לתפקיד.

לפי הודעת יש עתיד: "לאחר הפרסומים האחרונים על המועמדים לתפקיד, כאשר חלק מהשמות שהוזכרו התבטאו לא פעם בצורה שאינה ייצוגית ומכבדת את חברי וסיעות הבית, החליטו חברי האופוזיציה המיועדת להציע לתפקיד את חברת הכנסת בן ארי שכן זאת ידועה בקשרים וביחסים הטובים שלה עם כלל סיעות הבית".

"הגיע הזמן שאישה תמלא את התפקיד"

מירב בן ארי מסרה: "אני מודה לראש הממשלה יאיר לפיד ולכל חברי האופוזיציה המיועדת על התמיכה בי לתפקיד יו"ר הכנסת. תפקיד יו"ר הכנסת הוא תפקיד חשוב, ממלכתי ודורש הידברות עם שני צידי הבית, קואליציה ואופוזיציה. אני בטוחה שאוכל למלא את התפקיד בצורה ממלכתית וראויה, הגיע הזמן לאחר כמעט 15 שנה שאישה תמלא את התפקיד הייצוגי יו"ר כנסת ישראל".

סיעת העבודה מסרה בתגובה : "שמחים על ההחלטה של יש עתיד להציב מועמדת אישה לתפקיד יו"ר הכנסת, כפי שדרשנו לאורך הדרך. סיעת העבודה תצביע בעד מועמדותה של ח"כ מרב בן ארי לתפקיד ומאחלת לה בהצלחה".