מבזקים
סרוגים

לפיד: "הישג חשוב לכלכלת ישראל ולמעמדה"

ישראל ויפן לקראת חתימת הסכם סחר חופשי בין ישראל ליפן שיוזיל את המחירים. ראש הממשלה לפיד: "הישג חשוב לכלכלת ישראל ולמעמדה"

כ"ח חשון התשפ"ג
לפיד: "הישג חשוב לכלכלת ישראל ולמעמדה"
לפיד: "הישג חשוב לכלכלת ישראל ולמעמדה" צילום: מארק ישראל סלאם/פול

ראש הממשלה יאיר לפיד התייחס לדרך אותה עושות ישראל ויפן לקראת חתימת הסכם סחר חופשי בין ישראל ליפן שיוזיל את המחירים.

לפיד: "הבוקר סוכם בטוקיו על מסלול שיהווה צעד ראשון לקראת חתימת הסכם סחר חופשי בין ישראל ליפן, מה שאומר הוזלה של מוצרים וסחורה מיפן לטובת השוק הישראלי והגדלת היצוא הישראלי ליפן, הכלכלה השלישית בגודלה בעולם".

בשורה: מרכז ישראלי וסיני ליישוב סכסוכים משפטיים
בשורה: מרכז ישראלי וסיני ליישוב סכסוכים משפטייםצילום: בשורה: מרכז ישראלי וסיני ליישוב סכסוכים משפטיים

"השנה אנחנו מציינים גם 70 שנה ליחסים בין המדינות וזאת עוד הוכחה לחוזקם ההולך ומתהדק – מדינית וכלכלית. זה הישג חשוב לכלכלת ישראל ולמעמדה של ישראל בעולם".

כזכור, אמש נחתם הסכם ראשון מסוגו בין לשכת המסחר של תל אביב והמוסד הישראלי לבוררות עסקית לבין הארגונים המקבילים בסין – הקמת מרכז משותף לסין וישראל ליישוב סכסוכים.

יאיר לפיד יפן כלכלה