40 שנה אחרי "אסון צור הראשון" מודיעים הערב השב"כ, צה"ל והמשטרה על הקמת צוות בדיקה משותף לבחינת חומרים הנוגעים לנסיבות האסון.
אסון צור הראשון הוגדר עד היום כתאונה. ב-11 בנובמבר 1982 קרס בניין הממשל הצבאי הישראלי בצור. כתוצאה מהקריסה נהרגו 91 אנשים מתוכם 34 שוטרי משמר הגבול, 33 חיילי צה"ל, 9 אנשי שב"כ ו-15 עצירים לבנוניים. לאחר האירוע מונתה ועדת חקירה בראשות האלוף (במיל׳) מאיר זורע בסיכומה נקבע כי האסון התרחש כתוצאה מדליפת גז.
אסון צור השני, שהתרחש כשנה לאחר מכן, היה כתוצאה ממשאית תופת שחדרה למפקדת צה"ל בעיר. באסון נהרגו 59 בני אדם.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
למרות שוועדת החקירה הצבאית קבעה כי האסון נגרם כתוצאה מדליפת גז "פיצוץ נפחי", ממצאים שהתגלו בזירה גורמים לפקפק בגרסה הרשמית. בין השאר הימצאות מנוע של מכונית לבנונית מסוג פג'ו, רגל אדם שאינו מוכר לצה"ל ואזכרה שנערכה לפעיל שיעי מיד לאחר האסון.
"כבוד לנופלים והחתירה לחקר האמת"
"במלאות 40 שנים לאסון, מתוך כבוד לנופלים והחתירה לחקר האמת, סיכמו ראש השב"כ, הרמטכ"ל והמפכ"ל, על הקמת צוות משותף שיעמיק במידע שהצטבר לאחר סיום עבודת וועדת זורע ויבחן שימוש בטכנולוגיות חדישות, שלא היו קיימות בעת עבודת הוועדה.
לאחר ביצוע הבדיקות יקבע האם ישנה האפשרות להגיע לראיות אשר יהוו בסיס לבדיקה רשמית מחודשת, באשר לנסיבות האירוע."
בהודעה מדגישים שלושת הגופים: "יודגש כי אין בהקמת הצוות בכדי להטיל דופי בבדיקות קודמות שבוצעו או בבדיקה שביצעה הוועדה. אסון צור הינו אירוע מצער וכואב בקנה מידה לאומי, וישנה חשיבות מוסרית במיצוי חקר האירוע. צה״ל, שב״כ ומשטרת ישראל משתתפים בצערן של המשפחות השכולות וימשיכו ללוותן".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
טוב שנזכרו
אחרי 40 שנה
03:05 18.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כהן ג'קי
אני יכול להעיד.איבדתי 6 מחברי לגדוד באסון צור הראשון.ובין הראשונים שהגיעו למקום האסון ובין היתר הייתי צריך לזהות את גופות חברי עד שקרסתי.ציד כשהיגענו לזירה ראיתי במו עיני את הזחלם...
אני יכול להעיד.איבדתי 6 מחברי לגדוד באסון צור הראשון.ובין הראשונים שהגיעו למקום האסון ובין היתר הייתי צריך לזהות את גופות חברי עד שקרסתי.ציד כשהיגענו לזירה ראיתי במו עיני את הזחלם של משמר הגבול שעמד בכניסה לבנין הממשל כשהברזנט להצללה שלו היה שרוף.ולמיטב ידיעתי בלוני הגז היו בכלל בצד שמאל של הבנין ולא קרוב לכניסה שלו.אשמח להעיד אם ירצו את עדותי כהן גקי 052-2422845
המשך 02:40 18.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר