מבזקים
סרוגים

מחטף? פורסם מכרז למנהל אגף התחדשות יהודית

למרות תוצאות הבחירות ואולי דווקא בגללן, משרד התפוצות מפרסם דווקא היום, ערב החלפת הממשלה, מכרז לתפקיד ראש אגף אגף התחדשות יהודית - לניהול הפעילות הרפורמית והקונסרבטיבית בארץ ובעולם. מי אמר מחטף?

אריה יואלי | חדשות סרוגים
י"ב חשון התשפ"ג
מחטף? פורסם מכרז למנהל אגף התחדשות יהודית
מחטף? פורסם מכרז למנהל אגף התחדשות יהודית צילום: (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

ניסיון למחטף או סתם חוסר מודעות? שלושה ימים אחרי תוצאות הבחירות, כשהממשלה היוצאת על זמן שאול, מפרסם היום (א') משרד התפוצות מכרז לתפקיד ראש אגף התחדשות יהודית – שם נרדף לארגונים הרפורמים והקונסרבטיבים.

ח"כ גלעד קריב שובר שתיקה ומגיב לשמועות
חצילום: ח

בפרטי המכרז נכתב בין השאר כי המועמד אחראי על "הקמת וניהול האגף להתחדשות יהודית, אחריות על פעילות המשרד בנושא התחדשות יהודית, תוך בנייה וקידום של התוכנית האסטרטגית בתחום זה, בתיאום עם משרדי הממשלה הרלוונטיים וגורמים מהמגזר השלישי. ייזום, הובלה וניהול פרויקטים בתחום ההתחדשות היהודית בארץ ובעולם, ניהול תקציב הפרויקטים, קביעת לוחות זמנים וביצוע מעקב ובקרה על התקדמות הפרויקטים ואיכותם" ועוד ועד.

מכרזי שירות המדינה דורשים בחינת כישורים כלליים ומבחני התנהגות אישיים וקבוצתיים. תהליך שלוקח כחצי שנה.

התפקיד הוא יוזמה של השר נחמן שי ממפלגת העבודה, שלא יהיה בכנסת הקרובה (הוא לא היה ח"כ גם בכנסת הקודמת ומונה לשר על ידי מרב מיכאלי), כדי למנות גורם אחראי על תיקצוב הפעילות לארגונים הרפורמיים והקונסרבטיביים תחת משרד התפוצות. גם מפלגת העבודה לא צפויה להיות בקואליציה הבאה, ולמעשה הסיכוי שהתפקיד יאויש הוא אפסי.

במפלגות החרדיות אומרים לסרוגים כי מדובר בבזבוז משאבים וכי התקן לא ימולא. "אם היו מוציאים את המכרז הזה לפני חודשיים, היינו דורשים לבטל אותו. עכשיו זה סתם בזבוז זמן למי שיגיש, כי התקן יבוטל ביום הראשון להקמת הממשלה", אומר ח"כ חרדי לסרוגים, שלא לציטוט.

ואם מישהו בכל זאת רוצה להתמודד על התפקיד, יש להגיש קורות חיים עד ליום ראשון הבא.

התחדשות יהודית מחטף מכרז משרד התפוצות שירות המדינה