חדשות חרדים

"עוכר ישראל": בחורי ישיבה תקפו את נתניהו בבני ברק

נתניהו הגיע לביקור בביתו של מנהיג המגזר החרדי-ליטאי, וספג מתקפה מבחורי ישיבה שכינו אותו "עוכר ישראל" וקראו קריאות גנאי מול ביקורו

בנימין נתניהו (צילום: דוד כהן, פלאש 90) (בנימין נתניהו (צילום: דוד כהן, פלאש 90))

ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו הגיע היום (שישי) לבני ברק, לביקור בביתו של הרב גרשון אדלשטיין, מנהיג המגזר הליטאי-חרדי. בזמן הביקור, נתניהו ספג נאצות מבחורי ישיבה, ככל הנראה כאלה המזוהים עם הפלג הירושלמי החרדי-קיצוני, שקראו לעברו "עוכר ישראל", "רשע" ו"אפיקורס".

בפגישתו עם הרב אדלשטיין, שארכה כ-20 דקות, טען נתניהו כי שר הדתות לשעבר מתן כהנא "ביקש להחריב את עיקרי היהדות". בנוסף, דיברו השניים על לימודי תנ"ך בבתי הספר. בפגישה השתתפו גם ח"כ משה גפני ויועציו של נתניהו.

הביקור כאמור הופרע על ידי קבוצת צעירים חרדים שתקפה את נתניהו ואף שרה מול ביקורו את המילים: "וכל קרני רשעים אגדע – תרוממנה קרנות צדיק".

אתמול, היה אמור נתניהו לקיים עצרת תמיכות בעיר החרדית, אולם במפלגות החרדיות ביקשו להימנע מתמונות של תמיכה חרדית בליכוד, והפעילו לחת לביטול מופע הבחירות בעיר. במקום עצרת בחירות, הגיע נתניהו לביקור אצל הרב אדלשטיין.

בתקופה האחרונה, התבטאו מספר גורמים חרדים נגד ההערצה שהתפתחה בקרב צעירים חרדים לנתניהו. בימים האחרונים, הרב בונים שרייבר, שמזוהה עם תנועת דגל התורה ששותפה בגוש הימין, יצא בחריפות נגד נתניהו וההזדהות איתו.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

51
שג
24.09.22

גם בישיבות החרדיות , למיטב ידיעתי, לא לומדים תנ״ך. רק גמרא. תקנו אותי אם אני טועה

הצטרפו אלינו