מבזקים
סרוגים

מחפשים פשרה: נציגי יהדות התורה נפגשו לדון באיחוד

נציגי דגל התורה ואגודת ישראל נפגשו כדי לדון על סוגיית הריצה המשותפת בבחירות לכנסת ה-25 - אך הפגישה הסתיימה ללא התקדמות משמעותית

ט' אלול התשפ"ב
מחפשים פשרה: נציגי יהדות התורה נפגשו לדון באיחוד
מחפשים פשרה: נציגי יהדות התורה נפגשו לדון באיחוד צילום: (צילומים: יונתן זינדל\פלאש 90)

10 ימים לפני הגשת הרשימות, נציגי דגל התורה ואגודת ישראל נפגשו היום (ראשון) בבני ברק כדי לדון על סוגיית הריצה המשותפת בבחירות לכנסת ה-25. לפי הדיווחים, הפגישה הייתה "ברוח טובה" – אך הסתיימה ללא התקדמות ממשית.

סקר מנדטים: גוש הימין נחלש; וכמה גפני שווה לבד
סקר מנדטים: גוש הימין נחלש; וכמה גפני שווה לבדצילום: סקר מנדטים: גוש הימין נחלש; וכמה גפני שווה לבד

בדגל התורה אמרו כי "נציגי התנועה ישבו יחד עם נציגי אגודת ישראל בבית 'דגל התורה' בבני ברק ודנו בנושאים שעל הפרק ומחפשים פתרונות שיניחו את דעתם של גדולי ישראל. טרם הפגישה, עלו חברי צוות המו"מ אל מעונו של הרב אדלשטיין וקיבלו הנחיות כיצד לפעול".

במקביל, אגודת ישראל סיפרו כי "פגישה התנהלה ברוח טובה, מתוך רצון כנה של שני הצדדים להביא לריצה משותפת באחדות. בס"ד דנים בפתרונות שיהיו מקובלים על דעת גדולי ישראל".

זמן הכרעה: האיחודים והשיריונים של הרגע האחרון
זמן הכרעה: האיחודים והשיריונים של הרגע האחרוןצילום: זמן הכרעה: האיחודים והשיריונים של הרגע האחרון

כזכור, אחרי יותר מ-30 שנה של ריצה משותפת, האיום של ריצה נפרדת המפלגות החרדיות האשכנזיות גובר. בשבועות האחרונים המתח בין אגודת ישראל החסידית מול דגל התורה הליטאית מחריף, ולמרות ניסיונות הפשרה, הצדדים לא מתקרבים למרות הזמן שדוחק.

הוויכוח בין הצדדים נסוב על שתי סוגיות: מיקומים ברשימה והכוונה של חסידות בעלז לאפשר לימודי ליבה, מה שמרתיח את הצד הליטאי. מכיוון נתניהו מתגברים הלחצים להמשיך את הריצה המאוחדת, בייחוד שהסקרים מראים שפילוג יקטין את הכוח האלקטורלי.

אגודת ישראל בחירות 2022 דגל התורה יהדות התורה