עוגת דבש ללא גלוטן, יש דבר כזה, וזה טעים במיוחד: גם לשוחרי בריאות, צליאקים, וחובבי מזון ללא גלוטן- יש אפשרויות מעולות וטעימות לעוגת דבש. היא אוורירית, עשירה בטעמים, רכה, נימוחה בפה, ומתאימה כמנה אחרונה  לכל ארוחה.  

מרכיבים:

100 גרם סוכר חום דמררה

100 גרם סוכר לבן

 300 גרם דבש

2 ביצים (L)

200 גרם שמן

350 גרם קמח לעוגות ללא גלוטן 

7 גרם אבקת אפיה 

2 גרם סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

1 כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן

200 מל׳ תה כהה

אוורירית ונמסה בפה (צילום: יח"צ ביגה)

אופן הכנה:

מחממים תנור ל165 מעלות. 

מצפים תבנית אינגלנש בנייר אפיה. 

מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית. 

מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה. 

בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד.

לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים. 

לאפות כ 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים, העוגה רק משתבחת.

המתכון באדיבות רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה