הפרשן הפוליטי של אתר ynet אטילה שומפלבי – אחד ממתנגדיו הגדולים של בנימין נתניהו בתקשורת ומי שתומך מעל כל במה בממשלת בנט-לפיד, מציג הבוקר עמדה חדשה ואומר כי "המחנה הדמוקרטי", כהגדרתו, צריך להיפטר מאסטרטגיית "רק לא ביבי".

בתכנית הבוקר של רשת 13, אמר שומפלבי: "יש פה שי אופציות אמיתיות. אופציה אחת היא הכול מתפרק והחרמות והווטואים נשארים ואין ממשלה אחרת. לכן אנחנו מדברים על בחירות. אני חושב שהגיע הזמן להתחיל לחשוב שוב על מה יהיה. נגיד יהיו בחירות ונגיע לסוג של תיקו, סוג של כמעט תיקו, מה עושים אז? האם ממשיכים להגיד 'רק לא ביבי'?".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נתניהו בישיבת ראשי האופוזיציה (צילום: בנצי סרוגים)

שומפלבי המשיך ואמר: "ואני אומר את זה גם שוב למחנה הליברלי-דמוקרטי, כי בעיניי אחת הבעיות של המחנה הזה, שאתם קוראים לו מחנה השמאל, ואני קורא לו המחנה הדמוקרטי הליברלי אל מול השמרנים והביביסטים – השאלה היא מה היעד? לשם מה אתם נמצאים בכנסת? על מה אתם נלחמים?נדמה לי שהמחנה הזה שכח את היעד, והיעד הוא לבצר את הדמוקרטיה הישראלית, את מעמדו של בית המשפט העליון מהפינדרוסים למיניהם".

עוד הוא אמר כי לדעתו הגיע הזמן להתחיל ולשאול האם "החרם על נתניהו יכול וצריך להתקיים במחנה הדמוקרטי?".

"משום שאם המטרה היא בסופו של דבר להגן על מערכת שלטון החוק ועל הדמוקרטיה, על חירויות האדם וכדומה, צריך לבלום את נתניהו מבפנים. מבחוץ זה לא עוזר. וגנץ היה אמיץ מאוד וצודק מאוד. כי בזמן ההוא הוא לא רק בלם את נתניהו אלא בסופו של דבר הפיל את נתניהו".